RIBLJI HRSKAVCI

Za još hrskaviju koricu, napravite ribu u kukuruznom brašnu. Pecite je u ulju ili u pećnici

 Peredniankina/
Umjesto samo u bijelo brašno, ribu uvaljajte u mješavinu bijelog i kukuruznog pa uživajte u još hrskavijoj korici

Trebat će vam:

500 g do 1 kg bijele ribe po želji

200 g kukuruznog brašna

1 žlica bijelog brašna

1 žličica čilija u prahu

1 žličica soli

2 jaja

Priprema:

U zdjeli pomiješajte kukuruzno i bijelo brašno, čili i sol. Ribu dobro osušite pa je uvaljajte najprije u smjesu s brašnom, zatim u jaja u koja ste dodali malo vode, a potom ponovno u brašno. Poslažite po posudi za pečenje i pecite na 200 Celzijevih stupnjeva 20-ak minuta ili jednostavno pržite u ulju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:26