JESENSKI TANJUR

Piletina u umaku od gljiva jedno je od jednostavnijih, a ukusnijih jela koja u ovo doba volimo pripremati

 Rudisill/Getty Images
Kako biste dobili kremasti umak neće vam trebati vrhnje, ali ga, naravno, ako želite, uvijek možete dodati pred sam kraj. Koristite svježe kiselo vrhnje kako bi jelo bilo još ukusnije

Trebat će vam:

500 g piletine bez kosti

300 g šampinjona i drugih gljiva prema želji

1 glavica luka

3 režnja češnjaka

2-3 grančice timijana

1 žličica slatke mljevene paprike

100 ml bijelog vina

sol i papar

ulje i maslac

Priprema:

Piletinu najprije narežite na komade željene veličine, začinite ih soli pa ih zapecite na vrućem ulju. Kada poprime boju sa svih strana, maknite ih, i na istoj masnoći pirjajte luk. Kada poprimi boju, dodajte češnjak, timijan, slatku mljevenu papriku i šampinjone. Sve zajedno dobro povežite, a zatim podlijte bijelim vinom. Pustite da se krčka dok alkohol ne ispari, a zatim prema potrebi dodajte još tekućine. Začinite soli i paprom prema potrebi, i na kraju u umak ubacite kockice maslaca, kako biste dobili lijepu konzistenciju. Poslužite uz prilog prema želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. listopad 2024 06:42