U slučaju da vam je ostalo ostataka od uskršnjeg doručka ili ručka, ne brinite, imamo odlično rješenje. Ovaj složenac jedno je od onih jela kojima se i sami volimo vratiti, a osim šunke, u kombinaciju uvijek možete ubaciti i komadiće pečenja od prethodnog dana. Dodati mu možete i sir po želji, poput goude ili čak mozzarelle i, najbolje od svega, za pripremu nećete potrošiti previše vremena, ali niti novaca.
Sve što vam treba su jaja, stari kruh, šparoge, špinat, šampinjoni i ostaci mladog luka. Dodajte još pokoji sastojak, sve dobro promiješajte i prebacite u posudu za pečenje. Kada sve zbrojite, sama priprema oduzet će vam 10-ak minuta, 25 minuta potrošit ćete na pečenje i u manje od sat vremena uživati u ukusnom, zasitnom ručku. Postupak pripreme pogledajte u videu u nastavku.
Trebat će vam:
4 jaja
sol
muškatni oraščić
200 grama vrhnja za kuhanje
šunka
šparoge
špinat
mladi luk
šampinjoni
ciabatta
Priprema:
Jaja posolite i dodajte im muškatni oraščić, vrhnje za kuhanje, nasjeckanu šunku, šparoge, mladi luk, špinat i gljive. Sve promiješajte. Smjesu prelijte preko tanko narezane ciabatte. Pecite na 200 stupnjeva 25 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....