Kada nam ponestane ideja za ručak, često se okrećemo provjereno dobrim kombinacijama slasnih slojeva. U složence pakiramo omiljene umake poput onog nalik ragu alla bolognese, dodajemo piletinu u kakvom bogatom improviziranom umaku ili guste kombinacije s puno povrća. Tu su i slojevi tjestenine, krumpira, lisnatog povrća i batata ili čak starog kruha. Za dobar složenac, uz kvalitetnu pripremu, neće vam trebati previše vremena niti za pečenje, a najbolje ga je poslužiti uz veliku zdjelu sezonske salate. Dobro je dodati i kako su složenci odlični i kada se ohlade pa ih vrlo lako možete ponijeti na posao za gablec usred užurbanog radnog dana.
KRUMPIR JE UVIJEK DOBRA IDEJA
Ako tražite jednostavno rješenje, krumpir će uvijek biti dobra ideja. Između slojeva prethodno kuhanog ili pečenog krumpira možete dodati mesne umake, drugo povrće ili ih jednostavno još ukusnijima napraviti dodavanjem slojeva sira i aromatičnim preljevom od vrhnja i začinskog bilja. Mi smo krumpir kombinirali sa srdelama, ali i celerom.
ISKORISTITE STARI KRUH
Kriške starog kruha, osim za tost i krušne mrvice, iskoristiti možete i u kakvom bogatom složencu. Okušali smo se u pripremi složenca sa sirom i starim kruhom, a napravili smo i lažne lazanje. Obje varijante bile su za prste polizati!
SLOŽENAC OD SIRA I STAROG KRUHA
SIR, SIR I JOŠ SIRA
Sir je, ako pitate nas, obavezan dodatak svakom složencu, a u kombinaciji s laganim batatom, postaje prava poslastica za ručak ili brzu večeru usred tjedna.
SLOŽENAC OD BATATA S MOZZARELLOM
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....