NEDJELJNI RUČAK

Najmekša junetina s korjenastim povrćem, šampinjonima i vinom iz pećnice

 Annapustynnikova
Kako biste dobili najmekše komade mesa junetinu će biti potrebno peći i do dva sata, no sav trud na kraju će se itekako isplatiti

Trebat će vam:

1 kg juneće lopatice
4 mrkve
3 glavice luka
5 režnjeva češnjaka
200 g šampinjona
500 ml kvalitetnog crnog vina
300 ml temeljca
3 lovorova lista
2 grančice timijana
Sol, papar

Priprema:

Meso narežite na veće komade i dobro zapržite na ulju sa svih strana. Izvadite iz posude pa u nju dodajte povrće koje ste nasjeckali na veće komade. Zapecite i povrće, dodajte lovorov list i timijan, začinite soli i paprom pa vratite meso, dodajte vino i temeljac, poklopite i stavite u pećnicu na 160 stupnjeva. Pecite dva sata i poslužite uz prilog po želji. Prije posluživanja umak možete procijediti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 22:06