
Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 110 g maslaca
- 120 g šećera u prahu
- 1 burbon vanilin šećer
- malo soli
- 30 g kokosa
- 1 puna žlica brašna
- 80 g mljevenih badema
- 3 bjelanjka
- 120 g kockica svježe breskve
- grubo sjeckani bademi za posipanje
Priprema
1. korak
Namastite kalup za muffine i ugrijte pećnicu na 180°C. Rastopite maslac i skinite s vrha pjenu. Pomiješajte suhe sastojke i dodajte im maslac. Istucite bjelanjke u snijeg (ne prečvrst).
2. korak
Gornjoj smjesi dodajte prvo jednu žlicu bjelanjaka, a zatim i ostatak sasvim lagano miješajući. Umiješajte lagano kockice breskve. Rasporedite u kalupe i pospite bademima.
3. korak
Pecite 20-25 min, dok blago ne porumene.