KARAMELA & KOKOS

Gotovo u 20-ak minuta: Zagrebačka Argentinka Flavia otkrila nam je recept za top poslasticu

Mi imamo rum kuglice, a Argencinci s umakom nalik karameli, gotove su u 20 minuta, evo kako se rade

Kada smo svojevremeno posjetili mladu Argentinku sa zagrebačkom adresom Flaviju Rippu Matosin, otkrila nam je recepte za nekoliko jela. Među ostalim, našle su se tu slasne punjene tikvice, ali i slatke okruglice s karamelom, recept za koje danas dijelimo s vama.

Flavia ih je za nas pripremila u društvu prijateljica, također Argentinke Florencije Celani te Čileanke Constanze Yuretic, a kroz cijeli proces ove su se sjajne mlade žene, uz pjesmu i puno smijeha, odlično i zabavljale. Da dodatno skratimo vrijeme pripreme, Flavia nam je, s rukama umočenim u smjesu i kokos, otkrila i što posebno voli kod hrvatske kuhinje.

"Sličnosti između argentinske i hrvatske kuhinje definitivno ima", rekla nam je odmah.

image
Vedran Peteh/Cropix
image
Vedran Peteh/Cropix

Dodala je i da u početku nije bila sigurna koja su jela izvorno hrvatska, koja turska, bosanska ili mađarska, ali ju je upravo taj utjecaj drugih kultura podsjetio na istu stvar koju ima kod kuće.

"Argentinci i Hrvati po tome su dosta slični. Obožavam hrvatsku kuhinju i vrlo brzo sam se prilagodila, ali hrana koju jedem mora biti domaća. Ljudi ovdje puno jedu u pekarnicama, što mi je u redu, ali više od svega volim pojesti nešto što je napravila nečija mama ili baka. Volim variva, ribu i morske plodove, ali da su svježi. Volim i sarmu, gulaš mi je odličan, punjene paprike, patku i mlince obožavam... Burek mi je na prvu bio jako čudan, posebno s jogurtom, a sada ga jako volim", otkrila nam je dok je s prijateljicama oblikovala trufas.

image
Vedran Peteh/Cropix
image
Vedran Peteh/Cropix

Recept za njihove meke i zasitne trufas potražite u nastavku i svakako razmislite o tome da ovu poslasticu napravite već za novogodišnji tulum. Priprema vam neće oduzeti više od 20-ak minuta, a svidjet će se baš svima za stolom. Uz to, trufas su slastica koju je idealno poslužiti i na švedskom stolu te u njoj uživati s nogu.

Dulce de leche, namaz nalik karamelu, možete kupiti u specijaliziranim trgovinama poput Pekinške patke ili u malo bolje opremljenim supermarketima. Kako ga napraviti kod kuće, saznajte ovdje.

image
Vedran Peteh/Cropix

Trebat će vam:
50 g maslaca
5 žlica kreme dulce de leche
5 žlica kakaa
180 g zobenih pahuljica
90 g mljevenih oraha (plus još za uvaljati)
prstohvat soli
kokos

image
Vedran Peteh/Cropix

Priprema:
Maslac otopite i pomiješajte ga s kremom dulce de leche. Dodajte kakao, zobene pahuljice, orahe i prstohvat soli pa sve dobro pomiješajte. Koristite ruke ako je potrebno. Oblikujte kuglice pa ih uvaljajte u mljevene orahe i kokos. Kratko ohladite pa poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:09