TESTIRALI SMO

U jednoj od najboljih zagrebačkih pizzerija možete kupiti samo tijesto za pizzu, košta 2 eura

Napravili smo odličnu pizzu kod kuće, a u nastavku otkrijte i kako

Koliko ste se puta našli u situaciji da se s posla vraćate gladni i treba vam nešto brzo i slasno da vam popravi dan? Bit ćemo iskreni i reći da se baš takva situacija često događa i nama pa nas je zato vijest da se u jednoj od omiljenih zagrebačkih pizzerija može kupiti i samo tijesto za pizzu, posebno razveselila. Svratili smo zato nedavno usred tjedna u jedan od dva zagrebačka Basta restorana i zatražili bulu tijesta. Osoblje nam je preporučilo da uzmemo dvije u slučaju da pizzu planiramo raditi u klasičnoj velikoj posudi za pečenje ili jednu, ako pri ruci imamo pizza kamen.

image
@basta_gourmet_bar Instagram/

Kratko su nas uputili u proces pripreme i rekli kako će tijesto biti taman spremno za pripremu kada iz lokala stignemo kući, kroz nekih 20-ak minuta, te da ga možemo koristiti odmah. Upakirali su ga u papirnatu kutiju s poklopcem i poželjeli nam sreću.

Važno je dodati, cijena bule od 280 grama u Basti će vas koštati 2 eura.

image
Lidija Lončarić/

Po dolasku u vlastitu kuhinju najprije smo upalili pećnicu i u nju stavili pizza kamen, zagrijali je na 275 stupnjeva, najviše što smo mogli, a potom pustili da se kamen zagrijava oko 30-ak minuta. Za to vrijeme tijesto smo oblikovali. Budući da ga nismo htjeli previše dirati kako ne bismo ispustili sav zrak, ostavili smo prilično debele rubove. Dodali smo umak od rajčice, mozzarellu i sve zajedno posipali začinom koji smo ovog ljeta donijeli iz Italije, a sadrži sušeni peršin, češnjak i peperoncino. Kako pri ruci nismo imali svježi bosiljak, poprskali smo pizzu s malo ulja od bosiljka.

image
Lidija Lončarić/

Dobro je dodati, u slučaju da nemate pizza kamen, pizzu možete ispeći i tako da posudu za pečenje preokrenete, stavite na dno pećnice i dobro je zagrijete, a potom na nju ispustite već pripremljenu pizzu. Radite to brzo, ali svakako budite oprezni pri baratanju s pizzom u vrućoj pećnici.

Pizzu smo pekli između 5 i 10 minuta, pustili da mjehurići po vrhu tijesta poprime boju pa je izvadili iz pećnice. Kada je bila još vruća, dodali smo ostatak mozzarelle i mortadellu, još malo ulja od bosiljka i pričekali da se kratko ohladi.

image
Lidija Lončarić/

Tijesto je bilo odlično, prepuno mjehurića, prozračno, nimalo teško i za cijenu od 2 eura, koliko otprilike košta komad pizze u pekarnici, više nego odlično. Stoga, ako se nakon dugog i napornog radnog dana osjećate dovoljno ambiciozno, svakako preporučujemo da u Bastu svratite po svoju bulu tijesta, a ako ipak više volite doći na gotovu stvar, u Basti se počastite njihovom napoletanom. Preporučujemo margheritu, koja će vas koštati 10 eura, a uvijek dobar odabir je i njihova Pistacchio e Mortadella ili, pak, Prosuttienko pizza s pršutom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 21:13