NA NAŠOJ WISH LISTI

Pronašli smo predobar, elegantni ibrik, obožavat će ga ljubitelji turske kave, evo detalja

 Vanesa Pandzic/Cropix
Slovenski start-up Goat Story osmislio je novo ruho kuhala za tursku kavu vrijedno ulaganja

Jedva se budite ujutro, trljate krmeljave oči i nakon osnovne higijene prvo što radite je stavljate vodu u džezvu i nju na štednjak kako biste zakuhali prvu kavu. Nagledala se ta džezva mamurnih i kaotičnih jutara, posjeta pozvanih i nepozvanih gostiju, ljubavnih svađa i mirenja, trač partija, smijeha i plakanja. Vjerojatno ste je naslijedili od roditelja, a oni pak od svojih roditelja i iako vam je draga, već je sigurno izubijana pošteno. S obzirom na to da vam je džezva jedan od malih, ali važnih dijelova svakodnevice, nije jednostavan zadatak zamijeniti je novim modelom. Ili možda ipak jest?

image
Vanesa Pandzic/Cropix

Umjesto da svratite u jedan od klasičnih dućana s kućanskim potrepštinama i uzmete neki neugledni lončić za kuhanje kave, radije skoknite do Filteraja na zagrebačkom Europskom trgu po Ottu, elegantni ibrik slovenske tvrtke Goat Story (ili ako ste izvan Zagreba, na web stranicu tog odličnog startupa). Izrađen od nehrđajućeg čelika, ibrik Otto ima zapremninu od 550 ml, što znači da u njemu možete skuhati pet šalica kave. Cilj Goat Storyja bio je kuhalu za tursku kavu dati novi, atraktivni izgled zbog kojeg ga više nikad nećete htjeti skriti u ormarić. Ibrik odnosno džezva dolazi u crnoj, sivoj i boji cigle, može se koristiti na svim vrstama štednjaka pa tako i na otvorenoj vatri, a drška mu je obložena silikonom za lakše baratanje. Visine je 16,2 cm, s drškom zauzima 23,6 cm širine, a bez nje je širok 10,2 cm.

image
Vanesa Pandzic/Cropix
image
Vanesa Pandzic/Cropix

Da je ovo proizvod koji mnogi žele vidjeti u svojim kuhinjama, dokaz je i više nego uspješna Kickstarter kampanja koju je Goat Story proveo u trajanju od mjesec i pol, na prijelazu iz 2022. u 2023. godinu, s financijskim ciljem koji su uspjeli dostići i premašiti čak četiri i pol puta! Goat Story je sa svojim modelima kuhala i mlinaca za kavu već osvojio brojne nagrade za dizajn i inovaciju, a Otto je sa svojim modernim, a profinjenim izgledom te promišljenim dizajnom dobar kandidat za sljedeću. Nas je svakako osvojio!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:37