KOJA PROMJENA!

Pas koji je prije tri godine izgrizao ljude na Ksaveru spreman je za novi dom! Pogledajte ga...

S njim je radila trenerica Marija Ferenček, zbog koje je danas uspješno položio ispit

Otto i Marija

 Dumovec

Kada je prije tri godine na zagrebačkom Ksaveru pas Otto napao nekoliko ljudi, mnogi su smatrali da je riječ o agresivnom psu koji treba biti eutanaziran. No, danas je taj isti pas položio test socijalizacije pri Hrvatskom kinološkom savezu, a prije nekoliko je tjedana u pratnji trenerice pasa Marije Ferenček s odličnim uspjehom položio BH/VT test - ispit za psa pratitelja s testom ponašanja i ispit stručnosti za držatelja psa.

- Otto je sada novi pas, a upravo je Marija koja je s njim sustavno radila godinama, najzaslužnija za njegov preobražaj. Zbog napada na ljude Otto je trebao biti uspavan, no uz našu volju da preuzmemo skrbništvo nad njim, te da ga pokušamo socijalizirati, i uz potporu građana, Državni je inspektorat donio odluku kojom je Otto dobio priliku za socijalizaciju i školovanje.

image
Dumovec

Budući da prvi vlasnici Otta nisu odgajali na odgovarajući način, znali smo da je pred nama mnogo posla. Jedan od najvećih problema bio je taj što Otto nije znao kako reagirati kad bi se nečega preplašio. Ljude bi pritom napadao iz straha, a ne iz agresivnosti. Zato je trebao naučiti kako da se kad osjeti strah, obuzda.

U radu s Ottom bilo je boljih, ali i težih dana, no ni u jednom trenutku nismo očajavali niti imali namjeru od njega dići ruke. Pomirili smo se s činjenicom da je rad s njim maraton, a svaka prepreka koju smo na tom putu svladavali, donosila nam je veliko zadovoljstvo - objavili su iz Dumovca.

image

Otto na polaganju ispita

Dumovec

Zahvalili su svima koji su tijekom vremena pitali za Otta, s kojim je trenerica radila pune tri godine. Sada, kada je spreman za novi dom, traži se osoba koja će ga voljeti, ali mu i znati postaviti granice.

- Tražimo čovjeka koji ima iskustva u odgoju ili radu s molosoidnim pasminama. Ako biste željeli udomiti Otta, javite nam se, ali molimo vas za razumijevanje jer ćemo njegova udomitelja, štiteći njegove interese, odabirati s velikom pozornošću.

U odabiru udomitelja sudjelovat će i naša Marija jer nam je u tome njezino znanje, iskustvo te poznavanje Otta od neprocjenjive vrijednosti - napisali su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:32