OLAKŠAJ SI ŽIVOT

Probali ste raditi kombuchu sto puta i pravi ste antitalent? Poklonite si kućni set iz Makarske

 Alvarez/Getty Images
Hrvoje Belančić iz makarskog brenda Kocha Kombucha osmislio je početni paket sa svim sastojcima za pripremu osvježavajućeg napitka

Iz malog, ali perspektivnog makarskog brenda Kocha Kombucha stižu sjajne vijesti: na tržište su pustili kućni set za pripremu kombuche! To će svakako razveseliti sve ljubitelje osvježavajućeg kombucha čaja koji su se oduvijek htjeli okušati u izradi vlastitog fermentiranog napitka, ali nisu znali gdje početi.

Paket koji možete naručiti preko njihove stranice uključuje sve što vam može trebati da već za tjedan do dva imate svoju kombuchu. Na vašu kućnu adresu stići će staklena posuda zapremine dvije litre, 24 grama organskog zelenog čaja i vrećice za njegovo kuhanje, 250 mililitara kombucha starter tekućine odnosno SCOBY-ja, 200 grama organskog šećera od šećerne trske, temperaturna traka, kao pamučna krpa i elastična traka kojom ćete “zatvoriti” staklenku s kombuchom u nastajanju.

image
Facebook Kocha Kombucha

Osim toga, dobit ćete i detaljne upute o postupku pripreme kombuche, a gomilu savjeta vlasnik brenda Hrvoje Belančić dijeli i na društvenim mrežama. Cijeli paket košta 30 eura, a jednom kad shvatite što vam je činiti, svoj SCOBY možete održavati godinama na životu, uz ukusan nusproizvod u obliku blago gazirane, osvježavajuće kombuche raznih okusa.

image
Facebook Kocha Kombucha

Belančić je inače mladi chef koji je nekada radio u popularnom, no danas zatvorenom zagrebačkom bistrou Brokenships, a trenutno radi u makarskom restoranu Gastro Diva. S parnericom Lenom prošle godine pokrenuo je i proizvodnju kombuche, koju priprema za sada u tri okusa: klasični fermentirani zeleni čaj, limun-lavanda i đumbir-hibiskus.

Cijelu priču o Kocha kombuchi možete pročitati ovdje, a više o samom napitku ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 12:01