ISKORISTI DAN

Ponovno je otvoreno najpopularnije mjesto na Sljemenu, ovdje dolazimo na grah i odlične štrudle

 Puntijarka Instagram
Ako još uvijek niste isplanirali baš ništa za današnje slobodno poslijepodne, svakako razmislite o izletu na Sljeme

Najveći planinarski dom na Medvednici, popularna Puntijarka, ponovno je, nakon sanacije štete uzrokovane nevremenom, otvorio svoja vrata. U slučaju da dan provodite kod kuće, a voljeli biste ga ipak iskoristiti malo bolje, svakako razmislite o izletu u prirodu. Ovdje se nakon ugodne šetnje dolazi na grah i štrudle, a nude se i drugi specijaliteti poput purice s mlincima, pohanaca i kobasica.

Naš favorit oduvijek su njihove štrudle koje ovdje od početka do kraja, od razvlačenja tijesta do pečenja, rade sami. Birati možete između nekoliko punjenja, ovisno o sezoni i vremenu u koje do Puntijarke stignete. Naime, štrudle su ovdje "vruća roba" pa brzo nestaju.

image
Privatna Arhiva/

U hrani se uživa na prostranoj terasi ispunjenoj drvenim klupama, a nakon ručka ili usputne užine, šetnju kroz zelenilo možete nastaviti ili se jednostavno spustiti u grad.

Inače, planinarski dom Puntijarka bio je privremeno zatvoren zbog velikog nevremena koje je Sljeme, ostatak Zagreba i zemlje pogodilo u srpnju. U objavama na društvenim mrežama napisali su tada kako zbog nastale štete nisu u mogućnosti nastaviti s radom do daljnjeg te posjetitelje zamolili za razumijevanje i strpljenje.

image
Tomislav Kristo/Cropix

Javili su se potom 10-ak dana kasnije te najavili kako radovi idu prema planu te kako uskoro planiraju otvorenje najpopularnijeg odredišta na Sljemenu, da bi ovih dana objavili kako upravo danas, 15. kolovoza, ponovno otvaraju svoja vrata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 11:55