TRI TORTE

Iskoristite banane i napravite ovaj fantastičan meki biskvit koji će vam uspjeti svaki put

 Berislava Picek/Cropix/
Mrkva i bučine sjemenke, jabuka i mak ili ananas i badem, odaberite svog favorita i bacite se na miksanje

Da samo znate s kojim receptima sam započela raditi na jednoj od tema za Dobru hranu, a s kojima sam na kraju završila, shvatili biste da je za izradu zanimljivih autorskih recepata potrebno puno pogrešaka, zaprljanog suđa i ponekad čak besanih noći da napravim nešto, barem meni, idealno.

Prvotna ideja je bila napraviti tri različita banana kruha jer mi je to oduvijek bila želja s obzirom na to da ga volimo jesti, a i nedavno sam zaboravljene crne i trule banane morala baciti u smeće pa me posebno potaknulo da mi se to nikad više ne dogodi. Kada se plan za banana kruh promijenio u onaj da umjesto njega napravim kolače, shvatila sam da zapravo nemam jasnu viziju glavne teme. Pa je tako, jutro na dan snimanja proizašla ideja da vam ipak napravim tri rođendanske torte koje su zaslađene na blag i prirodan način.

image
Berislava Picek/Cropix/

Dobila sam fantastičan biskvit za prvi planirani recept, te sam jednostavno od njega htjela napraviti još dva različita i dati vam mogućnost da birate između ova tri zanimljiva okusa za vaše mališane. Krema za sve torte je ista, vrlo univerzalna i prilagodljiva, a osim bijele čokolade u njoj nema dodanog šećera. Isto tako, svi biskviti zaslađeni su dodatkom malo meda ili javorovog sirupa, a banana se u njima praktički ni ne osjeti.

KREMA OD MASCARPONE SIRA I BIJELE ČOKOLADE

Osim specifičnih kombinacija okusa poput mrkve i bučinih koštica, maka i jabuke, te ananasa s bademima, sviđat će vam se i mekoća biskvita koji je i idućeg dana u fantastičnom stanju. Znači, zaista odličan izbor za torte vaših mališana, bilo to za prvi, drugi ili bilo koji drugi rođendan po redu.

BISKVIT S BANANOM, MRKVOM I BUČINIM SJEMENKAMA

image
Berislava Picek/Cropix/

BISKVIT S BANANOM, ANANASOM I BADEMIMA

image
Berislava Picek/Cropix/

BISKVIT S BANANOM, JABUKOM I MAKOM

image
Berislava Picek/Cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 16:51