BRAVO!

Hrvatski kuhari na velikom natjecanju u Italiji osvojili čak četiri srebra i broncu

 Hrvatski Kuharski Savez Facebook/
Mladi hrvatski predstavnici s European Grand Prixa u Riminiju vratili su se s nekoliko medalja

Jučer su završila velika kulinarska natjecanja Global Chefs Challenge, Hans Bueschens Junior Chefs Challenge i Global Pastry Chef Challenge održana u talijanskom Riminiju u organizaciji svjetske krovne kuharske organizacije Worldchefs. Na natjecanju se predstavilo gotovo 100 kuhara i slastičara iz cijele Europe, a cilj je bio osvojiti ulaznicu za veliko finale koje će se iduće godine održati u Singapuru u sklopu Svjetskog kuharskog kongresa, prenosi Hrvatski kulinarski savez. U Riminiju su se natjecali i hrvatski predstavnici koji su se kući vratili s čak četiri srebra i broncom.

Prvog dana održan je Global Chefs Challenge na kojem su se, među ostalima, natjecali i Marin Sambolek iz pansiona-restorana Garestin, inače aktualni državi prvak, te njegov pomoćnik Dinko Tomašić iz restorana Nobel. Zadatak je bio u tri sata pripremiti šest predjela i šest glavnih jela od zadanih namirnica, a da su zadatak izvršili više nego uspješno, dokaz je i srebrna medalja. Pripremali su, među ostalim, teleći kare s pinjolima i trubačima, parfe od vrganja u kukuruznom tijestu i ribu s komoračem i limunom. Ipak, u ovoj su se kategoriji u finale plasirali samo Italija i Cipar.

image
Hrvatski Kuharski Savez Facebook/

Slastičari Ivan Ergović iz Valamara i Dora Bolkovac u natjecanju Global Pastry Chef Challenge također su osvojili srebro. Njihov zadatak bio je u tri sata pripremiti tortu i šest deserata, a napravili su tortu od tamne čokolade s teranom, zatim biskvit čokolade s lješnjacima, hrskavi sloj s pralinom, cremoux od tamne čokolade, confitur od terana i šumskog voća i mousse s tamnom čokoladom i još nekoliko više nego zanimljivih kombinacija.

image
Hrvatski Kuharski Savez Facebook/

Brončanu medalju u kategoriji Hans Bueschens Junior Chefs Challenge osvojio je Karlo Štorga iz varaždinskog restorana Bedem koji je u sat i 15 minuta pripremao četiri porcije glavnog jela s teletinom. Pripremao je teleći kare u krusti od listića badema s majonezom od vrganja, glazirano povrće, pire od cvjetače, okruglicu od brokule te krumpir punjen kremom od vrganja i tartufate te demiglace umak.

image
Hrvatski Kuharski Savez Facebook/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:27