UHVATILA GA POLICIJA

Pao inovativni ‘genijalac‘: Napravio lažnog suvozača da bi se mogao voziti bržom trakom

Lutka sa sunčanim naočalama, majicom s kapuljačom i bradicom izgledala je tako realno da je zavarala i policajce

Lažni suvozač

 CHP Santa Fe Springs /Instagram

U nekim dijelovima SAD-a na cestama postoje brže trake koje su namijenjene samo za vozila u kojima se ne smiju voziti automobil u kojima je samo jedna osoba. No dovitljivi Amerikanci smislili su kako stati na kraj ovoj zabrani te kreirali svoje lažne putnike kako bi zavarali policiju. Iz SAD su nam već stizale slike lutki za napuhavanje iz sex shopa, pa čak i velikog Grincha na napuhavanje na suvozačkom sjedalima. No ono sto je pokušao jedan vozač u Kaliforniji je svakako “viša dimenzija”.

Vozač se svakako izuzetno potrudio da bi njegova lutka izgledala što sličnoga pravom čovjeku. Lutka sa sunčanim naočalama, majicom s kapuljačom i bradicom izgledala je tako realno da je zavarala i policajce. Vozač je uhvaćen tek nakon što je zaustavljen zbog drugog prekršaja.

Policija iz Santa Fe Springsa je na svom instagramu objavila sliku lutke koja bi iz daljine zaista mogla izgledati realno i detaljan opis što se dogodilo. U objavi stoji: “Policajac Kaplan je prisilno zaustavio ovo vozilo zbog prelaska pune dvostruke crte samo da bi shvatio da je vozač jedini putnik u vozilu sa svojim plastičnim prijateljem".

image

Lutka iz izloga kao lažni "suvozač"

California Highway Patrol

Policija je uz to neizravno priznala da ju je lutka dosta uspjela zavarati: “Moramo im to priznati, izgled ove lutke je nova razina modeliranja, ali na kraju dana... plastika je plastika." Bez obzira na to jesi li lažni suvozači kvalitetni poput ovog ili naprosto smiješni poput ovog na slici iznad, kazna za ovaj prekršaj u Kaliforniji je 490 dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 20:42