Tim je izvukao podatke o prosječnoj veličini penisa iz gotovo 90 zemalja.  

 SHUTTERSTOCK
Novo istraživanje

Rat penisa! Stanovnici Ekvadora na vrhu liste, a evo gdje se nalaze Hrvati

Istraživači koji stoje iza popisa rekli su da su se mučili pronalazeći vezu između duljine penisa i visine muškaraca, ali otkrili su da zemlje s višim stopama pretilosti obično imaju manje penise

U novoj studiji otkrivene su zemlje s najvećim penisima na svijetu. U prosjeku, muškarci koji žive u Ekvadoru i Kamerunu imaju penise veličine gotovo 17 centimetara od korijena do vrha glavića tijekom erekcije, navodi studija objavljena u časopisu Sexual Medicine. Hrvati se nalaze na 35. mjestu s prosječnom veličinom od 14,7 centimetara, odmah iza Belgije i ispred Latvije.

Istraživači koji stoje iza popisa rekli su da su se mučili pronalazeći vezu između duljine penisa i visine muškaraca, ali otkrili su da zemlje s višim stopama pretilosti obično imaju manje penise, što bi se moglo objasniti distribucijom masnog tkiva.


Što kažu istraživanja?

Da bi otkrili koji državljani imaju najveće penise, istraživači u Njemačkoj pročešljali su više od 40 nedavnih studija u kojima su sudjelovale tisuće muškaraca. Tim je izvukao podatke o prosječnoj veličini penisa iz gotovo 90 zemalja, a neovisna mjerenja su to potvrdila.

Kad god je to bilo moguće, istraživači su izbjegavali korištenje studija u kojima su muškarci sami prijavili veličinu svoje "alatke". U slučajevima kada su pojedinci imali masni jastučić iznad penisa, on je bio malo stisnut radi boljeg mjerenja.

Od prvih 20 zemalja, polovica je u Africi, dok su tri u Južnoj Americi, Sjevernoj Americi i Europi. Samo jedna od najvećih nacija po duljini penisa je iz Azije. Što se tiče europskih zemalja, najveći penis imaju Nizozemci koji se nalaze na devetom mjestu s prosječnom veličinom 15.8 centimetara, Francuzi na 11. mjestu s prosječnom veličinom 15.7 cm te Talijani na 19. mjestu s prosječnom veličinom s 15.2 cm.

Prema navedenom njemačkom istraživanju, muškarci s najmanjim penisom se nalaze u Kambodži, s prosječnom veličinom penisa od 10 cm.


Povezanost veličine penisa i visine

Studija koju je 2015. godine objavio British Urology Journal u kojoj je sudjelovalo 15 000 muškaraca s tri kontinenta otkrila je da je prosječna veličina penisa u svijetu 13 centimetara. Znanstvenici su također prikupili prosječnu visinu muškaraca po zemlji i pronašli malu povezanost između veličine penisa i visine.

Liječnici kažu da duljinu muškog penisa prvenstveno određuju genetski čimbenici, a ne stil života. Penis se razvija u maternici i tijekom puberteta gdje hormoni, kao što je testosteron, pokreću njegov rast.

Druge studije sugerirale su vezu između duljine penisa i visine muškarca, uključujući i istraživanje u kojem je sudjelovalo gotovo 5000 talijanskih muškaraca. Istraživači su otkrili da je visina proporcionalna duljini penisa u mlohavosti, ali i u erekciji. Što se tiče povezanosti s težinom, studija je navela da kod pretilih muškaraca ili onih s prekomjernom težinom penis može izgledati manje zbog viška masnoće na stidnom području.

Što se tiče preferencija, neka su istraživanja otkrila da žene preferiraju muškarce s većim penisom za jednokratne seksualne susrete. Ali za dugoročnog seksualnog partnera, istraživači s Kalifornijskog sveučilišta u Los Angelesu, rekli su da žene općenito preferiraju muškarce s manjim penisom.

Linker
27. travanj 2024 05:46