Ako ste u Zagrebu ili ga mislite posjetiti ovog vikenda, navratite do glavnog trga.
Korisno je

10 razloga za 10 godina ZeGeVege festivala

Najveći veganski festival u ovome dijelu Europe, zagrebački ZeGeVege festival, postao je sinonim za dobru klopu. Oni koji žele isprobati nešto novo, fino i zdravo pozvani su 8. i 9. rujna na zagrebački Trg bana J. Jelačića.

1. Pridružite nam se na ovogodišnjoj zagrebačkoj Veganmaniji. Jubilarni i 10. po redu ZeGeVege festival održat će se ove godine 8. i 9. rujna! Očekuje vas više od 100 domaćih i inozemnih izlagača zdrave hrane, ekoloških proizvoda i cruelty-free kozmetike. Za vas smo priredili i bogat zabavni program te pregršt poučnih i zanimljivih predavanja i radionica.

Festival će 8. rujna trajati od 9 do 21 sat, a 9. rujna od 9 do 19 sati. Vidimo se!

2. Najveći veganski festival u ovome dijelu Europe, zagrebački ZeGeVege festival, postao je sinonim za dobru klopu. Oni koji žele isprobati nešto novo, fino i zdravo neće se moći odlučiti što kušati kada ih zapljusne val finih mirisa te počnu mamiti zanimljivi i privlačni obroci bez životinjskih sastojaka. Ove godine prvi put u ponudi bit će i nekoliko vrsta veganskih pizza: s biljnim zrelim chedarom, gyrosom od sejtana, tofuom i raznim povrtnim dodacima. Uz piceriju, još će sedam restorana nuditi jela poput burgera od konoplje, falafela, gulaša, pašticade i woka, uz sladolede i veganske slastice. Navratite, nećete požaliti.

3. Više od stotinu izlagača i više od 20 potpuno besplatnih i za sve otvorenih predavanja i radionica - to može samo ZeGeVege! Oni gladni znanja moći će na ZeGeVegeu usavršiti svoja znanja o kulinarskom umijeću na besplatnim radionicama kuhanja. Radionice kuhanja, kao i svake godine, razbijat će predrasude vezane uz kuhanje s veganskim sastojcima pa će se moći naučiti čak i kako napraviti veganske šnenokle, recept tradicionalno napravljen isključivo od kravljega mlijeka i jaja, a neće izostati ni degustacije veganske kajgane, palačinka, majoneze, proteinskih namaza, biljnih mlijeka i raznih slastica.

4. Na ovogodišnjem ZeGeVege festivalu moći ćete za vrijeme oba dana trajanja festivala poslušati zanimljiva i poučna predavanja, kao i sudjelovati u mnogobrojnim besplatnim radionicama. Iz bogatog programa tematski raznovrsnih predavanja na hrvatskoj Veganmaniji može se izdvojiti zanimljivo predavanje o povezanosti seksa i veganske prehrane. Pozornost će plijeniti i predavanja o veganskoj prehrani djece, sportašima veganima, predrasudama o veganstvu, kao i o konkretnim iskustvima suživota sa spašenim životinjama s farma.

5. Jubilarni 10. ZeGeVege festival je iza ugla održat će se 8. i 9. rujna na Trgu bana Jelačića. Ako želite iskusiti djelić pozitivne, razigrane i prijateljske atmosfere kojom ovaj festival europskih proporcija odiše, preporučujemo da prelistate galeriju fotografija s prošlogodišnjeg ZeGeVege festivala koji je posjetilo više od 40 000 ljudi.

6. Poznata manekenka Ana Laura Kapetanović, u haljini od kelja dizajnerice Đurđice Vorkapić, atraktivnim jumbo plakatima koji nikako ne mogu proći nezapaženo najavljuje jubilarno izdanje festivala. I najveći mrzitelji kelja neće okrenuti glavu pokraj predivne Ane Laure Kapetanović u zelenoj haljini od povrća, koja je ovim projektom spojila svoje dvije velike ljubavi – manekenstvo i veganstvo.

7. Posebna gošća ovogodišnjeg festivala je Ana Laura Kapetanović, uspješna manekenka s međunarodnom karijerom, aktivistica za prava životinja i veganka, na svojem predavanju na samome festivalu pričat će o vlastitim iskustvima snalaženja s veganstvom na brojnim putovanjima i o svojem utjecaju na druge ljude u buđenju suosjećanja prema životinjama. Svojim životnim primjerom pokazat će da veganstvo uistinu svima dobro stoji.

8. Ovogodišnji bogati zabavni program ZeGeVege festivala održivog življenja broji 10 fantastičnih izvođača. U oba dana trajanja Festivala na Trgu bana Jelačića izmjenjivat će se sjajne plesne skupine iz zemlje i inozemstva. Iz programa za vas izdvajamo nastupe popularnih izvođača: Atomic Dance Factory, Fusion, Mofit, Back to Swing, Plesni punktovi Zagreb i School of Street Style. Posebni gosti bit će plesna skupina iz Rima, GiankStyle Dance Crew, čiji članovi podržavaju održiv način življenja i prava životinja.

9. ZeGeVege festival održivog življenja jedinstven je festival u Hrvatskoj i najveći te vrste u regiji. Na njemu će stotinu izlagača izlagati i promovirati isključivo proizvode biljnog podrijetla, a promicat će se održiv način života kojim se pri korištenju prirodnih resursa ne narušavaju okoliš, život ostalih životinja i dobrobit drugih ljudi. ZeGeVege je dio međunarodne manifestacije Veganmania koja se održava u Beču, Münchenu i u još 15 europskih gradova.

10. O tome koliko je ZeGeVege festival održivog življenja postao popularan govore i mnoga ovogodišnja pokroviteljstva. ZeGeVege uživa potporu Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Ureda predsjednika Hrvatskoga sabora, Odbora za zaštitu okoliša i prirode Hrvatskoga sabora, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Linker
21. rujan 2024 14:30