Palačinke se obično smatraju jednom od onih slatkih namirnica koje trebate izbjegavati u širokom krugu onda kada pokušavate biti zdravi ili smršaviti. Srećom, uz pametan izbor brašna s niskim udjelom ugljikohidrata možete zaboraviti na restrikcije i pripremiti palačinke jednako fine i korisne za vaše zdravlje, a i struk.
Savršen doručak
Sljedeći recept idealna je ideja za dobar početak dana. Bademovo brašno, osim što je bez glutena pa je pogodno i za osobe s celijakijom, dolazi s mnoštvom zdravstvenih prednosti, poput
- jačanja zdravlja srca,
- upravljanja razinom šećera u krvi,
- poboljšanja razine energije i
- pomoći će u procesu mršavljenja.
Ima nizak udio zasićenih masnih kiselina, bogat nezasićenim masnim kiselinama i sadrži zasitna vlakna, jedinstvene i zaštitne fitosterol antioksidanse, kao i biljne proteine.
Palačinke od bademovog brašna
Sastojci
- 55 grama bademovog brašna
- žličica praška za pecivo
- 112 grama krem sira
- 4 jaja
- pola žličice cimeta
- žlica maslaca ili ulja od avokada
Priprema
1. Pomiješajte sve sastojke u blenderu.
2. U tavu na srednjoj vatri dodajte maslac ili ulje.
3. Ulijte dvije do tri žlice smjese po palačinki i preokrenite kad sredina počne mjehuriti.
4. Gotovu palačinku prelijte maslacem i cimetom. Alternativno, upotrijebite odmrznute borovnica s malo stevije ili javorov sirup.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....