Foto: iStock
SEZONA JE POČELA

Torta od sira i trešanja

Za tijesto: 3 jaja, 15 dag šećera, 1 vanilin šećer, 15 dag maslaca, 15 dag svježeg sira, 1 dl jogurta, 30 dag brašna, 1/2 vrećice praška za pecivo

Za nadjev: 40 dag trešanja, 10 dag svježeg sira, 2 dl kiselog vrhnja, 1 jaje, 2 žlice škrobnog brašna, 10 dag šećera

PRIPREMA:

  1. Trešnje operite i izvadite im koštice
  2. Umutite pjenasto cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom; dodajte maslac izrezan na listiće i izmiješajte
  3. Pomiješajte svježi sir i jogurt te naizmjence s brašnom dodajte smjesi
  4. Ostavite ju da odstoji desetak minuta
  5. Dvije trećine smjese ravnomjerno rasporedite u namašćeni kalup te stavite peći 10 minuta na 200°C
  6. Za nadjev umutite svježi sir s vrhnjem, jajetom, šećerom i škrobnim brašnom
  7. Izvadite napola ispečeno tijesto i na njega rasporedite trešnje; prelijte smjesom od sira, a ostatak tijesta žličicom nanesite uz rubove kalupa kao ukras
  8. Sve pecite još 30 minuta na 180°C
  9. Pečeni kolač ohladite i pospite šećerom u prahu
Linker
01. studeni 2024 00:05