Kad temperature porastu, ništa nema bolji okus od hladnog, osvježavajućeg deserta. Ali problem s mnogim ljetnim slasticama je u tome što imaju puno kalorija, a to nam nikako ne odgovara dok pokušavamo svoje tijelo dovesti u top formu za kupaći kostim. Zato smo za vas pronašli niskokalorične ljetne deserte u kojima ćete uživati, i to bez grižnje savjesti.
Pizza od lubenice
Sastojci:
- kolut lubenice
- 120 g jogurta od vanilije
- 30 g jagoda
- 30 g malina
- 30 g borovnica
- 30 g kupina
- 5 listića svježe mente
Priprema:
- Središnji dio lubenice izrežite na kolut debljine dva centimetra.
- Zatim taj kolut lubenice ravnomjerno prelijte jogurtom od vanilije.
- Preko stavite jagode, maline, borovnice, kupine i mentu. Kolut lubenice narežite na četvrtine (kao pizzu) i odmah poslužite.
Sladoled od jagoda
Sastojci:
- 300 g smrznutih jagoda
- 300 ml kokosovog mlijeka
- 2 žlice meda
- 1 čajna žličica čistog ekstrakta vanilije
- 5 listova svježeg bosiljka
Priprema:
- U blender stavite sve sastojke i blendajte dok smjesa ne postane glatka.
- Smjesu prelijte u zdjelu i stavite u zamrzivač na oko 30 minuta.
- Sladoled dobro izmiješajte, lomeći smrznute komadiće. Vratite sladoled u zamrzivač na još 30 minuta. Ponavljajte ovaj postupak oko dva sata ili dok sladoled ne postane potpuno čvrst.
Parfe od breskve i ricotte
Sastojci:
- 1 breskva
- 80 g djelomično obranog ricotta sira
- 4 čajna žličice pekmeza od malina (ali možete i neki drugi)
Priprema:
- Prepolovite breskvu i uklonite sjemenku. Polovice breskve narežite po dužini na 8 kriški. Rasporedite kriške breskve u dvije čaše za martini ili male posudice za desert.
- Dodajte ricotta sir.
- U manji lonac na srednje jakoj vatri dodajte pekmez od malina. Pirjajte uz miješanje dok se pekmez ne rastopi, oko dvije minute.
- Ricottu odmah prelijte toplim pekmezom od malina i poslužite.
Sladoled od jogurta i borovnica
Sastojci:
- 150 g kupina
- 4 žlice meda
- 450 g običnog grčkog jogurta
- 150 ml obranog mlijeka
- 50 g granole
Priprema:
- Kupine i dvije žlice meda zakuhajte u maloj tavi na srednje jakoj vatri. Smanjite vatru i kuhajte 10 minuta, a onda ostavite da se potpuno ohladi.
- Jogurt, mlijeko i preostale dvije žlice meda umutite u glatku smjesu. Dodajte u smjesu 25 grama granole.
- Zajedno umutite smjesu jogurta, mlijeka i meda s kupinama. Sve stavite u kalupe za sladoled, umetnite štapiće i zamrznite preko noći.
- Ujutro je spremno za posluživanje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....