2 žlice bijelog vinskog octa
2 žlice jogurta
1 žlica maslinovog ulja
2 žlice estragon senfa
1 žličica meda ili sirupa od agave
4 na ploške narezane rotkvice
¾ šalice graška
¾ šalice mladog graška
4 šalice raznovrsne salate
kozji sir
Priprema:
- Veliku posudu do pola napunite vodom i pustite da zavrije. U manju posudu stavite ocat, jogurt, maslinovo ulje, senf i med. Dobro promiješajte, reducirajte ako je potrebno i odložite da se hladi na sobnoj temperaturi.
- U drugoj posudi također zavrijte vodu i stavite kuhati grašak oko 3-4 minute. Pred kraj kuhanja dodajte mladi grašak tek toliko da ga „pofurite“. Ocijedite i isperite hladnom vodom dok se ne ohladi. Ostavite ga na čistoj kuhinjskoj krpi da se dobro posuši.
- U zdjelu ili tanjur za serviranje stavite salatu (radič, matovilac, mladu putericu, rikolu, baby špinat ili što ste već sami odabrali). Posipajte je graškom, mladim graškom i rotkvicama, a neposredno prije serviranja začinite ohlađenim dresingom i dodajte sir. Posolite i popaprite po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....