Dosta je guglanja, ovo je uvjerljivo najbolji recept za palačinke koji smo i sami isprobali. Donosi ga food blogerica Anja Maršić, na Instagramu poznatija kao Hungry Anja.
- Uvijek ispadnu odlično, nisu gumenaste, ne lijepe se za tavu, ne pucaju, a savršeno su tanke i jako ukusne. Tajna je u topljenom maslacu koji se dodaje u smjesu! Koristim ovaj recept već godinama i uvijek mu se vraćam - rekla je Anja.
Sastojci (12-14 palačinki, ovisno o promjeru tave)
- 4 jaja sobne temperature
- 300 g glatkog brašna⠀⠀
- 2 žlice topljenog maslaca (40 g otprilike)⠀⠀
- pola žličice soli, može i malo više, nemojte se bojati dobro posoliti palačinke
- žlica sećera (nije obvezna, može i bez)
- 600 ml mlijeka (sobna temperatura)
- 100-150 ml vode ili mineralne - količina će ovisiti o tome koliko su velika jaja bila, što rijeđa smjesa to tanje palačinke pa testirajte!
Priprema:
- Umutite glatku smjesu, idealno je da ju pustite da malo odstoji u hladnjaku. Ali i ne mora ako ste u žurbi.
- Ugrijte tavu za palačinke, mora bas biti jako zagrijana.
- Premažite je uljem ili topljenim maslacem pa pecite palačinke jednu za drugom dok ne dobiju lijepu boju.
- Pomognite si špatulom kako biste lakše odlijepili rubove i jednostavnije okrenuli svaku palačinku.
- Jedite tople ili hladne, punite po želji i uživajte!