SHUTTERSTOCK
spremamo ga

Ove palačinke su mekane kao duša! Imamo recept koji uspijeva uvijek, a tajna je u jednom sasvim običnom sastojku

Food blogerica Anja Maršić ima provjereno dobar recept

Dosta je guglanja, ovo je uvjerljivo najbolji recept za palačinke koji smo i sami isprobali. Donosi ga food blogerica Anja Maršić, na Instagramu poznatija kao Hungry Anja.

- Uvijek ispadnu odlično, nisu gumenaste, ne lijepe se za tavu, ne pucaju, a savršeno su tanke i jako ukusne. Tajna je u topljenom maslacu koji se dodaje u smjesu! Koristim ovaj recept već godinama i uvijek mu se vraćam - rekla je Anja.

image
SHUTTERSTOCK

Sastojci (12-14 palačinki, ovisno o promjeru tave)

  • 4 jaja sobne temperature
  • 300 g glatkog brašna⠀⠀
  • 2 žlice topljenog maslaca (40 g otprilike)⠀⠀
  • pola žličice soli, može i malo više, nemojte se bojati dobro posoliti palačinke
  • žlica sećera (nije obvezna, može i bez)
  • 600 ml mlijeka (sobna temperatura)
  • 100-150 ml vode ili mineralne - količina će ovisiti o tome koliko su velika jaja bila, što rijeđa smjesa to tanje palačinke pa testirajte!

Priprema:

  1. Umutite glatku smjesu, idealno je da ju pustite da malo odstoji u hladnjaku. Ali i ne mora ako ste u žurbi.
  2. Ugrijte tavu za palačinke, mora bas biti jako zagrijana.
  3. Premažite je uljem ili topljenim maslacem pa pecite palačinke jednu za drugom dok ne dobiju lijepu boju.
  4. Pomognite si špatulom kako biste lakše odlijepili rubove i jednostavnije okrenuli svaku palačinku.
  5. Jedite tople ili hladne, punite po želji i uživajte!

Linker
30. srpanj 2024 16:27