Ljeto je savršeno vrijeme da uživate u hladnom i osvježavajućem sladoledu. No, nije svaki sladoled zdrav pa zato dobro pazite kako ćete se osvježiti. Mi predlažemo da isprobate ova četiri savršeno ukusna i zdrava sladoleda.
Sladoled od avokada
Avokado sadrži zdrave masti i daje kremastu strukturu sladoledu. U blenderu pomiješajte avokado s kokosovim mlijekom, medom i sokom od limete, zatim preselite u kalupe za sladoled i zamrznite. Poslužite i uživajte!
Sladoled od kokosa i manga
Pomiješajte u blenderu kriške zrelog manga s vodom i iscijeđenim sokom limete i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu, zatim stavite u aparat za sladoled ili u kalupe i zamrznite. Poslužite i uživajte u ovom omiljenom, zdravom egzotičnom sladoledu.
Sladoled od banane
U blenderu miješajte smrznute banane dok ne dobijete kremastu smjesu koja će poslužiti kao baza za sladoled. Umiješajte zatim svoje omiljene sastojke, poput lješnjaka, kaka u prahu ili šumskog voća kako biste sladoled obogatili okusom i nutrijentima.
Sladoled od jagoda
Sastojci:
- 700 g jagoda
- 100 g šećera
- 250 g grčkog jogurta
- 260 g slatkog vrhnja
Postupak:
Operite jagode, izvadite stabljiku i narežite ih na kockice.
- Stavite ih u veću zdjelu pa dodajte jogurt i šećer, dobro promiješajte i ostavite da odstoje oko dva sata.
- Potom izgnječite jagode alatom za drobljenje krumpira.
- Dodajte šlag i zasladite.
- Dobro promiješajte i prebacite pripravak sladoleda od jagoda u posudu s poklopcem i odnesite ga u zamrzivač.
- Jednom kad stavite sladoled u zamrzivač, sjetite se, svakog sata na početku i otprilike svakih pola sata, kada se gotovo smrznuo, promiješajte lopaticom kako biste izbjegli kristale.
- Ako ga ostavite u zamrzivaču nekoliko sati, izvadite ga deset minuta prije posluživanja da postane svježiji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....