1 žlica maslinovog ulja
¼ sitno sjeckanog luka
½ žličice soli i papra
200 g dimljenog lososa
6 većih jaja i 8 bjelanjaka
3 žlice manje masnog mlijeka
150 g naribanog masnog sira
Mladi luk ili šparoge
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na najjačoj temperaturi oko 5 minuta.
- Za to vrijeme zagrijte ulje u tavi, pa na njemu popirjajte luk. Dodajte sol, papar i losos narezan na trakice. Nakon minutu, maknite sa štednjaka i pustite da se ohladi.
- Jaja, bjelanjke i sir stavite u zdjelu te sve zajedno laganim pokretima umutite u mlijeku.
- Nakon što posudice za pečenje namastite uljem, na dno svake stavite smjesu s lososom (¼ površine). Preostale ¾ zalijte smjesom s jajima, ali ne do vrha kako bi bilo dovoljno mjesta da smjesa može „rasti“ u pećnici.
- Smanjite temperaturu u pećnici na 220 stupnjeva i pecite fritaje oko 25 minuta. Jesu li pečene možete provjeriti čačkalicom (umetnite je u smjesu, ako je suha, fritaja je gotova).
- Ukrasite posipanim narezanim mladim lukom ili šparogama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....