- 100 g badema
- 15 g (1 žlica) sezama
- 15 g (1 žlica) lana
- 10 g (1 žlica) bučinih golica
- prstohvat himalajske soli
- 5 punih žlica datuljinog sirupa
Priprema:
- Bademe u grubo narežite na krupnije komade.
- Tostirajte bademe na suhoj nepriranjajućoj tavi dok ne zamirišu.
- Dodajte lan, sezam i bučine golice, malo posolite. Sjemenke će vrlo brzo početi pucketati, možete ih poklopiti kako vam ne letjele po cijeloj kuhinji.
- Tostirajte ih kratko, par minuta samo da uhvate malo boje pa dodajte datuljin sirup.
- Dobro promiješajte sve i pustite da zakuha.
- Prebacite smjesu na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
- Ubacite sve u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva i pecite dok se potpuno ne stisne i karamelizira po rubovima. Oko 10 - 15 minuta.
- Izvadite iz pećnice, ohladite te potom narežite i pospremite u tegle ili odmah grickajte.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....