Nakon tihog otvaranja i 20 dana laganog uhodavanja, svoja vrata za sve goste otvorio je El Toro restoran i bar koji se nalazi na mjestu nekadašnjeg Šubićevca pa onda i Baschiere, na raskrižju Šubićeve i ulice Fra Filipa Grabovca. Ovime je zagrebačka gastrotainment scena dobila još jednog iznimno važnog predstavnika koji cilja postati centar zabavnog i društvenog gastro života metropole.
Specijaliteti latino kuhinje
Na ekskluzivnom predstavljanju restorana i menija chef Mario Mihelj i suvlasnik Jan Jerič predstavili su koncept El Tora, restorana i bara koji objedinjuje mjesto na kojem se po prvi puta mogu okusiti specijaliteti latino kuhinje, uživati u širokoj ponudi pića, a na kraju svega i dobro zabaviti jer El Toro prati svjetski trend u kojem nakon večere restoran postaje i mjesto za noćni izlazak.
Chef Mihelj predstavio je svoja jela koja se temelje na namirnicama karakterističnim za Argentinu, Peru, Čile i Urugvaj poput batata, crnog graha i crne divlje riže i njihovoj obradi na način njihovih kuhinja.
S obzirom na latinski gastro koncept El Tora, predjela se baziraju na zanimljivom i pristupačnom sharing konceptu gdje svi za stolom probaju sve. Iz kreativnog jelovnika El Tora valja izdvojiti tacos od bikova repa, ceviche od kozica i jakobovih kapica, tiradito od lososa sa aji Amarillo paprikom, riblju mutnu juhu s limetom i limunskom travom i pečene plantane, a tu su i razne vrste flatbreadova, tacosi s hrskavim kozicama i spicy piletinom, hrskave okruglice, El Toro beef tartare, zapečeni file brancina u kukuruznom listu, marinirani janjeći file, beefsteak te odležani rib eye steak.
Za svakog ponešto
Razmišljao sam kako Zagrepčanima ponuditi nešto novo i drugačije. Zapravo se s nekim namirnicama u ovim jelima susrećemo svaki dan i koristimo ih u hrvatskim kuhinjama, a neke smo teško nabavili, egzotične su za naše podneblje i tu je zapravo bio izazov sve to spojiti, a da odgovara okusima naše publike. Zahvalio bi se mom timu - Aleksandru Kajtaziju i Saši Pribičeviću jer su, zajedno sa mnom, prihvatili ovaj projekt. Iako smo znali da na našem tržištu takav restoran još ne postoji, krenuli smo u istraživanje po svim aspektima kako bi zajednički došli do ovakvog rezultata. Vodili smo računa da zadovoljimo zagrebačke goste, odnosno da se na meniju nađe za svakoga po nešto. Tako da u ponudi imamo gluten-free, bez laktozna i vegetarijanska jela. Naravno, riba i meso neizbježne su namirnice latinske kuhinje i veliki su dio naše karte, a vodili smo računa da kroz stil kuhanja zadovoljimo svakog gosta o meniju, rekao je chef Mihelj.
Jan Jerič, suvlasnik El Tora, uz Ivana Kršića i Josipa Šelendića, objasnio je kako. su shvatili da, unatoč činjenici da su latinoamerički restorani globalno jako popularni, ovakva gastronomska ponuda nedostaje Zagrebu.
Kubanske cigare
El Toro je i premium bar pa u svojoj ponudi imaju i odabrana zanimljiva pića poput više od 15 vrsta ginova, rumova, ali i koktela karakterističnih za područje Latinske Amerike. U sklopu bara, u za to posebno uređenom i odvojenom prostoru, gosti mogu uživati i u kubanskim cigarama, i to u brendovima Cohiba i Montecristo.
Oni nešto klasičniji čiji je izbor većinom vrhunsko vino neće se razočarati jer je bogata vinska karta slagana uz pomoć najboljih stručnjaka, a osim domaćih sadrži odabrane etikete Latinske Amerike i Italije.
El Toro će osim nesvakidašnjih gastro uzbuđenja, vikendom i srijedom nuditi DJ gostovanja, ali i dnevni koncept posebnih menija za ručak s kojim uskoro kreću sigurno će razbuditi dio grada u kojem se nalaze.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....