Nema ništa lakše nego uvesti orašaste plodove u svakodnevni jelovnik. To nikako ne mora biti samo grickalica umjesto užine. Načina da pojedete svoju preporučenu dnevnu količinu ima bezbroj.
Evo jedne ideje
Špageti s rajčicom i pestom od oraha
Sastojci:
- 2/3 šalice oraha
- 2 šalice prepolovljenih cherry rajčica
- 1/3 šalice maslinova ulja
- sol
- 6 sitno nasjeckanih inćuna
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 1 čajna žličica sitno naribane korice limuna
- 1/4 čajne žličice mljevenog crnog papra
- 1/2 šalice listova bosiljka
- 14 g parmezana
- 350 g špageta
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva i orahe pecite 8-10 minuta na papiru za pečenje pa ostavite da se ohlade.
Malo smanjite temperaturu u pećnici i 5-7 minuta pecite cherry rajčice (dok ne puste malo tekućine) na papiru za pečenje, zatim ostavite da se ohlade.
U blenderu miješajte inćune, češnjak, koricu limuna i 14 g parmezana dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte orahe i rajčice (ostavite nekoliko polovica za ukrašavanje), zatim, dok je blender još uključen, polako ulijte 1/3 čaše ulja.
Miješajte dok se sastojci ne sjedine, zatim posolite i popaprite prema ukusu.
Kuhanu tjesteninu ocijedite i stavite u posudu s pestom te dodajte dvije žlice vode u kojoj se kuhala i dobro promiješajte tako da špageti budu obavijeni umakom. Ukrasite listićima bosiljka i preostalim rajčicama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....