Recept tjedna

Hrskava salata od jabuke i celera

Porcija: 3 osobe Spremno za: 20 minuta Zahtjevnost: za zalutale u kuhinji Posebna prehrana: bez glutena, bez laktoze, vegansko, vegetarijansko
  • 1 limun
  • 2 crvene jabuke
  • 20 g tostiranih oraha
  • ½ manjeg korijena celera
  • zdjelica zelene salate po izboru

Za dresing:

  • ¼ žličice soli
  • 5 žlica Letifico orahovog ulja
  • sok ½ limuna
  • papar
  • očišćeni orah i nar za dekoriranje

Kada imate sve, onda:

  1. U veću zdjelu ocijedite limun pa dodajte 300 ml vode, ovo će biti kupka za naše jabuke.
  2. Jabuke operite, ostavite im koru pa narežite na tanke šnitice.
  3. Ostavite ih u "kupki" dok ne pripremite preostale sastojke.
  4. Celer operite i ogulite pa režite na tanke štapiće. I njega odložite u kupku.
  5. U maloj teglici pripremite dresing, sve sastojke stavite u teglicu, poklopite i izmiješajte.
  6. U zdjelu za posluživanje stavite salatu po izboru, dodajte ocijeđene jabuke i celer pa prelijte dresingom.
  7. Ukrasite orasima i narom.
Linker
05. studeni 2024 00:58