- suho voće: po 8 dag grožđica, manga, papaje, marelica, brusnica
- 13 dag grubo nasjeckanih badema
- 23 dag omekšanog maslaca
- 28 dag šećera
- malo soli
- 1 dl ruma
- 2 jaja
- 58 dag glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 23 dag mascarponea
- klinčić
- cimet
- mahuna vanilije
- šećer u prahu
Priprema:
- Rum zagrijte u posudi i dodajte suho voće pa ga ostavite da se namače.
- Umutite maslac sa šećerom, dodajte mascarpone i na kraju umutite jaja.
- Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, posolite i dodajte božićne začine. Više od polovice dodajte u prethodno umiješanu smjesu i miksajte da dobijete mekano tijesto.
- Dodajte voće i bademe i ono što je ostalo od brašna. Kad sve umiješate, ostavite da se tijesto odmori barem sat vremena.
- Tijesto podijelite na nekoliko dijelova, svaki razvaljajte i oblikujte mali kruščić. Poslažite ih u protvanj na papir za pečenje i pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva Celzijevih. Smanjite temperaturu i pecite dok ne porumene.
- Još tople kruščiće premažite maslacem i dobro ih pospite šećerom u prahu te zamotajte u vrećicu. Što dulje odstoji, božićni kruh je sve boljeg okusa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....