NEAUTORIZIRANO

Zbog šefovske fotelje puklo prijateljstvo dugo 13 godina

Mladi SDP-ovci posvađali se zbog izbora u Zagrebu
Zagreb, 260510.Predizborni skup u prostorijama HND-a, kandidata za predsjednika zagrebacke organizacije SDP-a Davora Bernardica.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Šuvar / CROPIX

Zagrebački SDP danas u drugom krugu bira novog predsjednika - Davor Bernardić ili Ivo Jelušić!

U vrhu stranke jedva čekaju da izbori u Zagrebu prođu jer ne pamte toliko “prljavu” kampanju, kao što je bila ova, a završila je javnom svađom Davora Bernardića i Jurice Meića, predsjednika gradske izborne komisije, nekadašnjih dobrih prijatelja.

Meić je nakon svađe podnio ostavku na mjestu predsjednika gradske izborne komisije jer je njegov komentar da se Bernardić “predstavlja za ono što nije, te da laže” na profilu jedne društvene mreže, protumačen kao pritisak. Meić tvrdi da ne lobira za Ivu Jeluišića, ali, kaže, kako ne bi želio da novi predsjednik zagrebačkog SDP-a laže.

- Beru znam 13 godina i ne bih želio da se naš novi predsjednik predstavlja za nešto što nije - izjavio je Meić.

Tko pušta prljavštine?

- Reagirao sam impulzivno i na svom profilu na Facebooku napisao kako “nije dobro kad predsjednik naše stranke u gradu krene u mandat s lažima, a na sva pitanja iz videa pouzdano znam da je odgovor Davor Bernardić, osim pitanja vezana za hotelijera...”. A iza toga stojim i danas - kaže Meić. On je reagirao na videosnimku koju je na YouTubeu objavio kritičar političke scene Bijesprvi. U videu se oštro napada Bernardić, koji je u prvom krugu izbora za šefa zagrebačke organizacije SDP-a odnio pobjedu. Davor Bernardić se, pak, previše ne uznemirava zbog Meića.

- Da, nekad smo bili dobri. A sad je Meić nervozan, ali što ću mu ja?! Kad je prvi, sve je uredu, a čim nije, nastaju problemi, ali ne bih se njime bavio - izjavio je Bernardić.

Ivo Jelušić osudio je Meićevio javno svrstavanje protiv Bernardića.

- Zamolio sam ga da podnese ostavku jer mislim da je to ispravno, ali bilo je i drugih članova izborne komisije koji su se također svrstali na suprotstavljenu stranu, a nisu podnijeli ostavku - kaže Jelušić. Kampanja je, kaže , bila toliko prljava da ga to žalosti.

- Boli me koliko je prljavština o meni kružilo, a kad znam da je to pustio netko iz stranke, još mi je teže - kaže Jelušić. Na spekulacije da je Meiću već ponudio funkciju tajnika gradske organizacije, kaže kako to nije istina.

Demokracija u stranci

- Nisam nikome ponudio nikakvu funkciju, ali znam da drugi jesu, no ne znam kako će to kasnije realizirati jer nema toliko funkcija - nastavlja Jelušić. U stranci na Iblerovom, doznajemo, ne pamte kampanju u kojoj je bilo toliko podmetanja i svađi.

- Kruže razni mailovi, poruke, svađe... Ne pamtim takvu kampanju. Svi jedva čekamo da završi jer ovako dalje ne možemo - doznali smo iz anonimnog izvora na Iblerovom.

Član Predsjedništva SDP-a Ranko Ostojić kaže kako se ne želi mješati u lokalne izbore u Zagrebu, ali smatra da stranka treba osnovati posebnu izbornu komisiju koja bi nadgledala lokalne stranačke izbore.

- Ne bi bilo dobro da “prljava kampanja” zasjeni SDP-ov demokratski iskorak, pa bi bilo dobro da osnujemo stranačku središnju izbornu komisiju koja bi nadgledala izbore - kazao je Ostojić.

Riječki gradonačelnik zaigrao na Korzu: U nogometu sam u obrani, a u politici uvijek u napadu

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel zaigrao je jučer mali nogomet na Korzu, u sklopu Studentskoga dana sporta. Igrao je u momčadi Grada Rijeka, protiv Sveučilišta u Rijeci. Pobijedila je Obersnelova momčad sa 6-3.

- Igrao sam u obrani, no u politici sam, inače, u napadu. Veliki sam fan europskog nogometa, a navijač sam Barcelone - rekao je Obersnel.

Ministar skinuo više od 15 kilograma: Šuker se i dalje ‘topi’

Ministar financija Ivan Šuker ne odustaje od dijete, tvrde njegovi stranački kolege koji već mjesecima prate Šukerovovu borbu s težinom.

Svjedoče tome kako se Šuker ozbiljno odlučio obračunati s viškom kilograma te da je skinuo još pet kilograma, što je ukupno više od 15-tak kilograma.

Ministar Šuker nedavno je potvrdio kako pazi na prehranu te da je uz liječniki nadzor odlučio smanjiti težiinu. Iako je trend da uoči ljeta ljudi odlaze na dijetu, ministar financija, kažu suradnici, primio se ozbiljno mršavljenja te radi i na kondiciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 12:09