TROJICA KANDIDATA

ZAGREBAČKI SDP BIRA PREDSJEDNIKA Milanović: 'Neka pobijedi onaj s više glasova'

Milanović nije želio komentirati aktualne istrage oko malverzacija u HGK i HAC-u
 CROPIX

ZAGREB - Neka pobijedi onaj koji dobije više glasova, poručio je večeras predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović, nakon što je glasovao na izborima za predsjednika SDP-ove zagrebačke organizacije.

"Očekujem dobar odaziv i da pobijedi onaj koji dobije više glasova", izjavio je Milanović za Hinu, upitan što očekuje od današnjih izbora za predsjednika najveće SDP-ove gradske organizacije.

Milanović nije želio komentirati aktualne istrage oko malverzacija u Hrvatskoj gospodarskoj komori i Hrvatskim autocestama, kao niti noćašnje ponovno skidanje ploča s dvojezičnim natpisima u Vukovaru.

Predsjednik SDP-a je na glasovanje u SDP-ovu Mjesnu organizaciju Donji Grad došao sam oko 18 sati.

Oko 7000 članova zagrebačkog SDP-a danas na izborima za predsjednika zagrebačke Gradske organizacije bira između trojice kandidata - Davora Bernardića, Gordana Marasa i Miranda Mrsića.

Ako niti jedan od njih trojice ne dobije natpolovičnu većinu glasova, dvojica s više glasova idu u drugi izborni krug koji će se održati iduće nedjelje.

Izbori se održavaju u prostorijama 17 SDP-ovih mjesnih organizacija SDP-a do večeras u 21 sat, a rezultati izbora mogli bi biti poznati već oko 22 sata.

Arsen Bauk i dalje na čelu splitsko-dalmatinskog SDP-a

SPLIT - Arsen Bauk i u narednom će mandatu voditi SDP-ovu splitsko-dalmatinsku županijsku organizaciju, nakon što je na današnjim izborima u 45 stranačkih organizacija diljem te županije osvojio gotovo 80 posto glasova.

U SDP-ovoj županijskoj izbornoj komisiji doznaje se kako je Bauk, ministar uprave, prema još uvijek neslužbenim rezultatima osvojio 79,5 posto glasova. Njegovi protukandidati Stipan Samardžić i Ivan Lišnić dobili su potporu 16,3 odnosno 3,7 posto glasova SDP-ovaca koji su birali predsjednika svoje županijske organizacije.

Na izbore je izašlo oko polovice članova te organizacije.

Na današnjim izborima za predsjednika splitsko-dalmatinskog SDP-a u poslijepodnevnim je satima bilo otvoreno i jedno glasačko mjesto u Zagrebu, u SDP-ovoj središnjici na Iblerovu trgu, gdje su glasovali dalmatinski SDP-ovci koji rade ili studiraju u glavnom gradu. ( Hina)

Mladen Novak novi predsjednik međimurskog SDP-a

ČAKOVEC - Međimurski SDP-ovci danas su za novog predsjednika svoje županijske organizacije izabrali Mladena Novaka, predsjednika Skupštine Međimurske županije i SDP-ove općinske organizacije u Nedelišću.

Novak je na unutarstranačkim izborima pobijedio čakovečkog gradonačelnika Stjepana Kovača koji mu je bio jedini protukandidat. Novak je osvojio 462 glasa ili 63,9 posto, a Kovač 261 glas ili 36,1 posto. Na izbore je izašlo 63 posto članova međimurskog SDP-a.

Proglasivši pobjedu, Novak je poručio kako su izbori u Međimurju pokazali da je SDP demokratska stranka, jer se jedino u toj stranci glasuje po načelu 'jedan čovjek jedan glas'.

Ustvrdio je kako će SDP, nakon što pokaže snagu u Međimurju, moći biti i jači prema stranačkoj središnjici na zagrebačkom Iblerovom trgu te "imati mjesto koje zaslužuje".

Odbacio je informacije o postojanju dvije frakcije u međimurskom SDP-u, istaknuvši kako u SDP-u djeluju ljudi koji imaju drugi način razmišljanja. Kao zadatak pred sebe i svoj četverogodišnji mandat na čelu te stranačke županijske organizacije Novak je postavio da tim članovima s drugačijim razmišljanjem približi svoja razmišljanja i stavove.

Najavio je i kako će u županijskom timu biti i mjesta za Kovača, s kojim je bez obzira na izbore zadržao prijateljski odnos, istaknuvši da "bez čakovečke organizacije nema jakog SDP-a u Međimurju".

Neslužbeno, Novak pripada struji unutar međimurskog SDP-a koja prošle godine nije podržala tadašnjeg predsjednika te organizacije i tadašnjeg župana Ivana Perhoča koji se ponovno kandidirao za mandat župana. Navodno je zbog toga u prosincu prošle godine SDP-ova Središnjica raspustila međimursku županijsku organizaciju i postavila Perhoča za povjerenika i kandidata za župana. Perhoč je na lokalnim izborima izgubio u drugom krugu u utrci za župana od HNS-ovog Matije Posavca. ( Hina)

Danijel Ferić novi predsjednik pulskoga SDP-a

PULA - Danijel Ferić novi je predsjednik SDP-ove pulske Gradske organizacije, odlučili su danas pulski SDP-ovci na unutarstranačkim izborima, koji su dvije trećine glasova povjerili Feriću, a jedna trećina njih glasovala je za njegova protukandidata Marijana Mužinića.

Pulski SDP večeras je priopćio kako je na izbore izašlo 60 posto upisanih birača, pri čemu je Danijel Ferić osvojio 67 posto glasova, a Marijan Mužinić 33 posto.

Slijedom izbornih rezultata Ferić, SDP-ov povjerenik za Pulu i vijećnik u istarskoj Županijskoj skupštini, će dužnost novog predsjednika pulskoga SDP-a obnašati u narednom četverogodišnjem razdoblju.

"Budući da je SDP jedna od najdemokratičnijih stranaka, predsjednik je izabran po načelu 'jedan član-jedan glas'", zaključio je u priopćenju predsjednik predsjednik pulske stranačke izborne komisije Ivan Lasić. ( Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:50