UNUTARSTRANAČKI IZBORI

DAVOR BERNARDIĆ OSTAJE ŠEF ZAGREBAČKOG SDP-a 'Gradski SDP vodit ću do pobjede u Zagrebu'

Uvjerljivo je slavio sa 65 posto glasova
Zagreb, 201013.Praska 2.Ured gradske organizacije SDP-a.Sluzbena objava rezultata izbora za predsjednika Gradske organizacije SDP-a.Na fotografiji: Davor Bernardic.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

- Vodit ću zagrebački SDP do pobjede na sljedećim lokalnim izborima u gradu. Jedan od naših najvažnijih zadataka jest osigurati pobjedu SDP-a i na sljedećim parlamentarnim izborima - prva je poruka Davora Bernardića koji je večeras osigurao još jedan mandat na čelu najveće SDP-ove organizacije u zemlji.

Na unutarstranačkim izborima premoćno je pobijedio dvojicu protukandidata - ministra rada Miranda Mrsića i ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa.

Osvojio je ukupno 64,5 posto glasova i time osigurao pobjedu već u prvom krugu. Mrsić je osvojio 21,6 posto, a Maras 13,9 posto glasova.

- Bit ćemo snažna, moćna, kritička, ali prije svega informirana opozicija u Gradu. Na ovim izborima u SDP-u pobijedila je demokracija.

Ponosan sam na svakog člana koji ni na jedan način nije uvrijedio bilo koga u ovoj kampanji. Pozivam sve ostale da se ugledaju na njih, u istinsku socijaldemokraciju - rekao je Bernardić.

Sjedište zagrebačkog SDP-a u Praškoj 2 sinoć je bilo prepuno članova koji su došli Bernardiću čestitati na pobjedi.

Bernardić je u Prašku došao u pratnji svoje supruge i ministra zdravlja Rajka Ostojića, a i prije službene objave rezultata potvrdio je okupljenima da je pobijedio.

Stranačkim prostorijama prolomilo se glasno skandiranje: Bero, Bero!

Potom se u društvu svojih protukandidata Mrsića i Marasa obratio okupljenima. Protukandidati su mu čestitali na pobjedi, no službenu izjavu dao je samo ministar Mrsić koji je se nada da će ovaj Bernardićev mandat na čelu stranke biti bolji od prethodnog.

Bernardić je stigao i pozvati Vladu na jedinstvo.

- Mi moramo biti glas radnika, glas umirovljenika, obespravljenih i slabijih, poduzetnika i obrtnika. Borit ćemo se za još jedan mandat SDP-a u ovoj iznimno teškoj situaciji, i pozivam kolege članove Vlade i ministre, sve stranačke članove da zajedno radimo na tom cilju - rekao je.

Najavio je i svoje prve poteze na čelu organizacije.

Prvo, u slijedećih nekoliko mjeseci otvorit će stranku na razini mjesnih odbora građanima.

Drugo, krenut će u osvježavanje strategije razvoja Zagreba - Zagreb 2020. koju je izradio gradski SDP.

I treće, otvorit će stranački savjet za male poduzetnike i obrtnike.

- Borit ćemo se za bolje društvo - rekao je.

Bernardićeva pobjeda u SDP-u ima još jednu dimenziju - članstvo je podržalo politiku kritiziranja rada Vlade. Tijekom kampanje Bernardić i njegovi suradnici kritizirali su rad Vlade, a premijer gotovo otvoreno poručio da nije sretan s takvom politikom zagrebačkog vodstva.

Budući da zagrebački SDP čini petinu ukupnog članstva SDP-a jasno je i da će na budućim unutarstranačkim izborima u nacionalnom SDP-u igrati značajnu, možda i presudnu ulogu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:10