ČITA LI ITKO DOKUMENTE?

Vrlo, vrlo skup tipfeler: Grad htio dati 2 milijuna kuna NK Rudeš jer je kulturni centar?!

Grad je naknadno pokušao objasniti da je riječ o pogrešci u pisanju, ali nju nitko nije primijetio dok novinari nisu pitali

ZAGREB - U zaključnom prijedlogu gradskih ureda Zagreba o prioritetnim aktivnostima u 2011. godini navedeno je da bi drugoligaški Nogometni klub Rudeš trebao dobiti čak dva milijuna kuna, i to kao - kulturni centar!

Pero Kovačević, član Vijeća Gradske četvrti Trnje koje je već imalo plan na dnevnom redu, kaže kako je njegove kolege zaprepastilo to što se u vrijeme krize toliko novca odvaja za nogometni klub.

Klub neće dobiti novac

Ističe da neki ljudi pokušavaju namagarčiti vijećnike, nadajući se kako nitko neće zapaziti da nogometni klub nije kulturni centar. Dopredsjednik NK Rudeš, Damir Posenjak, izjavio je da oni zasad dobivaju manje od 150.000 kuna te da ne znaju ništa o planovima za iduću godinu. Dobiju li novac potreban za opremanje kluba, bit će jako zadovoljni.

Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, rekao je kako je njegov ured poslao prijedlog u kojemu nema NK Rudeš te kako je jedino mjesto moguće pogreške mjesna samouprava koja je dokument trebala proslijediti vijećima gradskih četvrti. O prijedlogu će se još raspravljati, ali je izvjesno da Rudeš neće dobiti novac.

- Ovo je ili pogreška ili nečija glupost - ustvrdio je Lovrić.

Pogreška u pisanju

Tea Akrap, glasnogovornica Gradskog ureda za obrazovanje i šport kaže kako je riječ o pogrešci nastaloj kod pisanja u njihovu uredu, no nije znala objasniti kako to da pogrešku nitko nije primijetio sve dok se novinari nisu počeli zanimati za plan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 09:29