POPULARNI DOGAĐAJ

UPITNO ODRŽAVANJE INMUSICA Poznati festival propada zbog sukoba HEP-a i Grada Zagreba?

Elektra traži od Grada da im dozvoli da na Jarun postave trajni priključak, koji je sigurniji i jačeg napona
Zagreb, 210611.RSC Jarun.Otok hrvatske mladezi.T-mobile INmusic festival.Prvi dan tradicionalno najveceg glazbenog spektakla u Hrvatskoj koji se odrzava 21. i 22.06. Na slici: publika.Foto: Neja Markicevic / CROPIX
 Neja Markicevic / CROPIX

Na Otoku mladosti na Jarunu, na kojem se održava InMusic festival, svake se godine postavljaju privremeni priključci za struju, što u dogovoru s Gradom provodi HEP. Ove godine, iako je do početka festivala ostalo manje od 20 dana, to odobrenje još uvijek nije izdano.

Kako doznajemo, prva je odbijenica stigla 22. svibnja, nakon čega je uslijedila razmjena dopisa između HEP-a i organizatora, koji još nisu rezultirali dogovorom.

- Elektra Zagreb nikome ništa nije odbila, niti uskratila priključak električne energije - započinje odlučno direktor Željko Šimek. Međutim, odobrenje nije još niti izdano jer se čeka očitovanje Grada na niz upućenih zahtjeva da se Elektri odobri postavljanje trajnog priključka na toj lokaciji.

- Povremeni priključak je ono što se postavlja na lokacijama na kojima se održavaju jednokratne manifestacije, poput festivala i koncerata. Mi smo trajni priključak već postavili na puno lokacija u Gradu, na Trgu, Zrinjevcu, Bundeku... Samo za Jarun nikako da dobijemo dozvolu, iako se InMusic održava već godinama, a na toj lokaciji znaju biti i druga događanja - objašnjava Šimek.

Razlika između povremenog i trajnog priključka jest što je potonji sigurniji i može podnijeti veću voltažu struje.

- Na mjestima na kojima se opetovano održavaju manifestacije ovog tipa sigurniji i pouzdaniji bio trajni priključak - zaključuje Šimek.

Od Gradskog ureda za prostorno uređenje, koji je nadležan u ovom slučaju, i njegova pročelnika Dinka Bilića nismo jučer uspjeli doznati zašto ne prihvate HEP-ov zahtjev za trajnim priključkom. No, kako doznajemo, za danas je sazvan sastanak na kojem će predstavnici Grada, HEP-a i InMusica pokušati riješiti ovaj spor.

Organizatori su danas, neovisno o ovom mini skaldalu, priopćili da su se na tržištu pojavile krivotvorene karte, pa apeliraju na posjetitelje da ih kupuju isključivo na ovlaštenim mjestima. Lažne se karte razliku od originalnih, kažu, i neće se moći koristiti na ulazu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 14:27