KRIMINAL U GSKG-u

Tomašević nakon akcije policije i USKOK-a: ‘Ako je to razlog uhićenja, onda je to - dno dna!‘

Kod priprema dokumentacije za obnovu htjeli su naplatiti sulude cijene što je zaustavljeno političkim intervencijama, poručio je
Tomislav Tomašević
 Damjan Tadic/Cropix

Policija i Uskok potvrdili su da su u četvrtak na području Zagreba uhićene četiri osobe osumnjičene za gospodarski kriminal koji je, kako smo pisali, povezan s Gradskim stambeno-komunalnim gospodarstvom, tvrtkom za upravljanje stambenim objektima u vlasništvu Zagrebačkog holdinga.

Policija je, ističući da je u tijeku provođenje hitnih dokaznih radnji, priopćila da je među uhićenima jedan od rukovoditelja iz trgovačkog društva u vlasništvu Grada Zagreba.

Uhićenja je komentirao je to i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević potvrdivši da je uhićen voditelj hitnih intervencija u GSKG-u.

- Moja saznanja su kao i vaša, osoba je uhićena. GSKG je tvrtka kćer ZG Holdinga, u kojem su nužne hitne promjene i zato smo i hitno djelovali. Podržavamo napore istražnih tijela da se uvede reda, da se raščiste sumnjivi poslovi. Ako su oni povezani s kriminalom u obnovi nakon potresa, to je dno dna. Uskoro ćemo saznati o čemu se radi, rekao je.

Rekao je da ne zna traje li ova policijska akcija jedan dan ili duže vrijeme.

- Nije neobično da ja to doznajem iz medija, policija djeluje prema kaznenim prijavama. Čuo sam se s načelnikom policije i kolegama u novoj upravi Holdinga, ali vjerujem da će kontekst ovih uhićenja uskoro izaći u javnost. I ja sam se žalio na postupanje GSKG-a. Kod priprema dokumentacije za obnovu htjeli su naplatiti sulude cijene što je zaustavljeno političkim intervencijama. Bilo je puno pritužbi i prije potresa, mogu to reći kao gradski zastupnik, kazao je Tomašević, piše N1.

'Uhićene se sumnjiči za malverzacije pri obnovi nakon potresa'

HRT javlja kako se uhićene osobe sumnjiče za gospodarski kriminal i malverzacije prilikom obnove zgrada nakon potresa.

HTV-ov novinar Borko Brunović javio se u Dnevnik HTV-a s tom informacijom.

- Informacija i to službenih je vrlo malo, no ono što je policija prije nekoliko trenutaka objavila je da su u velikoj akciji USKOK-a i PNUSKOK-a jutros uhićene 4 osobe, od kojih jedna radi u Zagrebačkom holdingu, odnosno u GSKG-u, a tri su vlasnici tvrtki koje su poslovale s Holdingom. Sumnjiči ih se za gospodarski kriminal i malverzacije prilikom obnove zgrada nakon potresa, rekao je.

- U ovim trenucima traje pretres njihovih stanova, a oko 11.45 su u zgradu GSKG-a u Savskoj ulici došli su djelatnici PNUSKOK-a i USKOK-a ali i interventne policije. Ušli su u zgradu i počeli su češljati spornu dokumentaciju, traže mutne poslove za koje se sumnjiče četiri uhićene osobe, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 19:33