Špica je ljeta i vrhunac turističke sezone, a Zagrepčani koji su u manjini ostali u metropoli posljednjih dana pišu po društvenim mrežama kako je grad prazan. Mnogima se takav čini kao ugodnije mjesto za život. Nema gužvi, ima parkinga, nigdje se ne čeka. Međutim, danas ujutro drugačiji prizor.
U centru Zagreba nedjeljom, izuzev hotela, zapravo i nema mjesta gdje se može pojesti kvalitetan doručak i popiti kava ili svježe cijeđeni sok. Pekare ne rade, trgovine su zatvorene. A upravo hranu, kofein i vitamine jučer su tražili deseci i deseci ljudi u kafiću - restoranu Boogie Lab u Parku kneževa. U nedjelju u 9 sati i 10 minuta zauzeli smo posljednji stol na terasi dok je unutar restorana bilo slobodno tek par stolova. Klijentela - pola domaći pola stranci koji su uglavnom uz sebe imali putne kofere.
Nakon nekoliko minuta shvatili smo da je najveći broj gostiju sinoć bio na koncertu Eda Sheerana i da sada traže intravenoznu okrepu. Nakon pola sata popunio se i unutarnji prostor a užurbani konobari su se ispričavali gostima jer kuhinja ne može isproducirati toliko brzo sendviče i kroasane koliko ih se traži. Kad smo oko 10 sati i 15 minuta odlazili ispred terase smo imali što vidjeti. Barem trideset ljudi je stajalo na već jakom suncu kako bi dočekali stol. Procjena domaćice terase bila je da će čekati barem pola sata. U nešto manjem redu s ulične čekali su oni koji su svoj sendvič i kavu uzimali i nosili u obližnji park. Po slobodnoj procjeni unutar restorana i oko njega u tom se trenutku kretalo više od 50 gostiju.
Ovo naravno nije reklama za Boogie Lab već pokazatelj da je Zagrebu i nedjeljom potrebna kvalitetna ugostiteljska ponuda, a ne vrata na kojima piše zatvoreno.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....