ŽESTOK OBRAČUN U GRADSKOJ SKUPŠTINI

Špicer (SDP) napao Bandića, Jelavić ga branio: Kretenu jedan mali, pogledaj se kakav si!

Bandić očito napušta brod koji tone, a kojem je sam probušio rupe, rekao je zastupnik SDP-a Dan Špicer
 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Prvo čitanje Prijedloga proračuna Grada Zagreba za 2012. godinu koji iznosi 6,6 milijardi kuna na današnjoj je sjednici Gradske skupštine obilježio oštri napad zastupnika SDP-a Dana Špicera na gradonačelnika Milana Bandića.

- Bandić očito napušta brod koji tone, a kojem je sam probušio rupe. Prvo je pokušao 2009. godine pobjeći na Pantovčak, a sada pokušava pobjeći u Sabor. Možda gradonačelnik, koji se uokolo hvali sa 200 kaznenih prijava, zapravo kao u Monopolyu traži karticu za izlaz iz zatvora.

Samo kartica više nema. Možda bi bilo najbolje da stavimo jednu stavku u Proračun - proširenje zatvora u Remetincu. Ovaj proračun je, naime, neprihvatljiv, jer kada se uđe u njegovu dubinu, može se vidjeti da se uzima na sredstvima za prijevoz i skrb invalida i na dodacima za umirovljenike, a povećavaju stavke u Uredu gradonačelnika i širi javna uprava i administarcija - poručio mu Špicer, na što mu je Bandićev prijatelj i pročelnik Gradskog ureda za graditeljstvo i promet Davor Jelavić uputio par ružnih riječi.

- Evo samo da dodam, Jelavić mi je rekao "Keretenu jedan mali, pogledaj se kakav si" - istaknuo je Špicer za govornicom.

Inače, Bandić je predstavljajući Prijedlog Proračuna napomenuo da je riječ o socijalno najosjetljivijem i uravnoteženom Proračunu pa da će sa zadovoljstvom slušati primjedbe gradskih zastupnika.

No, primjedbi uopće nije nedostajalo. Štoviše, zastupnici upozoravaju da Proračun nije prihvatljiv jer nije uvažio skupštinsku odluku oko naplate dječjih vrtića po jedinstvenoj cijeni (već obuhvaća novi prijedlog gradonačelnika po dohodovnom cenzusu) i problem Zagrebačkog holdinga kojem se dokidaju značajna sredstva za ZET i podružnicu za Upravljanje sportskim objektima.

Na hodnicima Gradske skupštine može se čuti da je SDP oprezan u kritikama Prijedloga Proračuna jer "ne žele nemire i probleme uoči parlamentarnih izbora". Na idućoj sjednici tako se može uistinu očekivati svašta, pa i odbijanje Proračuna i ulazak Grada Zagreba u model privremenog financiranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 00:44