TRI VELIKA GRADILIŠTA

Pogledajte kaos u centru Zagreba: Nepregledne kolone, bageri i skele - evo do kad će trajati prometni kolaps

U Preradovićevoj se, primjerice, čeka i po deset minuta za skretanje u Hebrangovu

Prometni kaos u centru Zagreba

 Bruno Gazibara/

Nepregledne kolone vozila, nagužvani nogostupi, trubljenje. nervoza vozača i pješaka, skele, bageri i kombi vozila koja su okupirala parkove. Tako od jučer izgleda Zeleni val u središtu Zagreba i to sve zbog nekoliko velikih radova koji se istodobno odvijaju na malom prostoru.

image
Bruno Gazibara/

Prometni kolaps mogao bi potrajati sve do srijede za kada je predviđen završetak hitne sanacije tramvajske pruge na potezu od Klaićeve ulice do Rooseveltovog trga zbog čega se promet kod Hrvatskog narodnog kazališta odvija kroz jednu traku umjesto kroz tri. To uzrokuje kolone duž cijele Hebrangove ali i u Gundulićevoj koja ju siječe jer je istodobno zatvorena cijela ulica uz Mažuranićev trg zbog asfaltiranja kolnika. Nervozni vozači zbog toga se pokušavaju probiti preko parkirališta kod zgrade Akademije dramske umjetnosti, što uzrokuje nervozno trubljenje i psovanje ostalih vozača. A jedan od njih izignorirao je i znak koji upozorava na radove pa je upao u rupu na tračnicama.

image

Vozač upao u tračnice

Snimio čitatelj/
image
Tomislav Novak/
image
Tomislav Novak/

Gužve se, naravno, prelijevaju i na Zeleni val u suprotnom smjeru, prema istoku grada, a i inače zakrčene ključne prometnice, posebno ujutro i iza 16 sati - sada su dodatno nagužvane. U Preradovićevoj se, primjerice, čeka i po deset minuta za skretanje u Hebrangovu.

image
Tomislav Novak/
image
Bruno Gazibara/

Kaotičnoj situaciji dopridonose i radovi na obnovi zgrada na Marulićevom trgu koje su stradale u potresu, a sada se kao za vraga silnim bagerima i kamionima pridružio i veći broj kombi vozila produkcijske kuće Drugi Plan koja u zgradi Državnog arhiva snima reklamu za jednu stranu banku.

- Problema zbog obnove nema. Manji je intenzitet radova. Znali smo od početka kako su ovdje radovi te smo pratili to. Zgrada Hrvatskog državnog arhiva u kojoj snimamo nije stradala u potresu, rekao je producent Nebojša Taraba te dodao kako će snimanje reklame trajati dva dana.

image
Bruno Gazibara/

Tako je park potpuno okupiran teškom mehanizacijom i dostavnim vozilima, a pješaci su osuđeni na šetnju po cesti gdje im vozila nailaze iz suprotnog smjera. Kad se tome doda i nekoliko uličnih pročelja koja se istodobno uređuju središte Zagreba trenutno izgleda kao jedno veliko gradilište.

Hitna sanacija pruge završava do srijede 31. kolovoza u 20 sati. Zaobilazni pravac vodi cestom Trga Republike Hrvatske do Perkovčeve ulice i nadalje.

image
Bruno Gazibara/

S istočne strane Trga Republika, točnije Trg Ivana, Antuna i Vladimira Mažuranića na dijelu od Ulice A. Hebranga do Ulice J. Žerjavića zatvoren je za sav promet zbog radova na uređenju kolnika, u periodu od 11. kolovoza do 25. kolovoza do 15,00 sati, stoji u priopćenju zagrebačkog Holdinga.

image
Bruno Gazibara/
image
Bruno Gazibara/
image
Tomislav Novak/
image
Tomislav Novak/
image
Tomislav Novak/
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:48