NASTAVLJA SE KAOS

Kasne radovi na Mostu slobode, ali i u Savskoj kod HNK: Evo dokad se očekuju neopisive gužve u centru Zagreba

Radovi su produljeni do ponedjeljka, Zeleni val bit će zakrčen još najmanje pet dana
 Tomislav Novak/

Nema predaha za vozače u Zagrebu. Nakon što su hitni radovi na sanaciji tramvajske pruge na Savskoj kod Hrvatskog narodnog kazališta prošli tjedan paralizirali promet Zelenim valom i uzrokovali velike kolone u cijelom središtu grada, sada iz Grada Zagreba dolaze informacije o produljenju roka radova na dva velika gradilišta.

Prije svega sanacija pruge na Savskoj, na potezu od Klaićeve ulice do Rooseveltovog trga neće kako je najavljeno završiti u srijedu, već se produljuju do nedjelje. Kako se istovremeno završavalo asfaltiranje ulice kod Mažuranićevog trga vozači nisu imali kako zaobići radnike pa se na prolazak kratke dionice od Gajeve do Klaićeve u špici ujutro i popodne čekalo i preko pola sata. Zakrčene su bile i sve poprečne ulice poput Gundulićeve, a slično čini se, vozače čeka sve do kraja tjedna.

image
Tomislav Novak/

- Kako bi se izbjegla dodatna zagušenja na predmetom raskrižju predlažemo sljedeće obilazne pravce:

Hebrangova – Gundulićeva – Ilica i dalje prema zapadu i Hebrangova – Preradovićeva – Svačićev trg – Kumičićeva – Mihanovićeva - Vodnikova – Jukićeva – Kačićeva – Klaićeva i dalje prema zapadu, poručuju iz grada.

Uz to produljuju se i radovi na Mostu slobode i to sve do 6. rujna, a riječ je o sanaciji tzv. prijelaznih naprava. Zauzimat će se dio kolnika, a promet će se odvijati po njegovom preostalom slobodnom dijelu jednim prometnim trakom za svaki smjer. Pješacima i biciklistima bit će omogućeno kretanje zapadnim dijelom mosta.

image

Radovi na tramvajskoj pruzi kod Klaićeve uzrokuju probleme u prometu

Bruno Gazibara/

Podsjetimo, radovi na Mostu slobode, ukupne vrijednosti oko tri milijuna kuna, započeli su 31. svibnja. I dok je do prije koji dan situacija još možda bila i podnošljiva, završetkom godišnjih odmora, na ulicama je sve veći broj vozila pa su ionako velike gužve zbog radova sada još veće.

Ako imate gradsku priču, javite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:12