TRALJAV POSAO

Pogledajte kako je danas izgledala NOVA tramvajska stanica na Trešnjevci: ‘A što reći...‘

Prije nekoliko mjeseci tramvajska stanica na Trešnjevačkom trgu premještena je na lokaciju pokraj parka

Nova tramvajska stanica na Trešnjevačkom trgu nakon kiše

 Bruno Gazibara/

Nova tramvajska stanica na Trešnjevačkom trgu trebala je zaštititi građane od kiše, ali već se nakon prve ispostavilo da nema tu funkciju jer građani od lokvi ne mogu doći do nje. Često zna stvoriti i više štete nego koristi jer u žurbi poneki građani stanu u lokvu.

image

Nova tramvajska stanica na Trešnjevačkom trgu nakon kiše

Bruno Gazibara/

Prije nekoliko mjeseci tramvajska stanica na Trešnjevačkom trgu premještena je na lokaciju pokraj parka. Ondje je ubrzo niknula i potpuno nova i uređena nadstrešnica, što je oduševilo građane. No već nakon prve kiše ispostavilo se da radovi nisu dobro obavljeni.

Naime, pokraj stanice napravljen je nagib u kojem se nakuplja velika količina vode, točno tako da građani ne mogu prići stanici. Svoj zaklon od kiše, pokraj nove stanice, moraju tražiti ispod kišobrana, a ako su ga zaboravili, onda se sakrivaju pod obližnje stablo.

- Ovo stvarno nije dobro napravljeno, što drugo reći, ne može se ispod stajati. To se nažalost kod nas tako radi, govori nam obližnja stanarka koja svakoga dana čeka tramvaj na ovoj stanici.

Prolaznik Miro smatra kako je najveći problem nepravilno napravljen nagib.

- A to se pogrešno napravilo, nisu složili dobar nagib. Gdje god je nagib dobar nema kiše na stazi, ovdje kiša nema gdje otići, objašnjava Miro.

Susjeda Ana tvrdi kako je u cijeloj ovoj situaciji jedino dobro što nema lokve i na cesti pa ih auti ne prskaju, ali kaže da ju ne bi čudilo da se i to dogodi.

- Na Zagrebačkoj aveniji još je gora situacija. Tamo već godinu dana nije asfaltirana stanica, nego je kamenje i rupa pa se onda isto ovako stvori bazen. Asfalt je okolo toga, u sredini su neasfaltirani kamenčići i onda imamo bazen. Uobičajena stvar kod nas, ništa ne štima. Gubi se funkcionalnost stanice, ne može se stajati ispod krova, prisjetila se Anita kada je već riječ o lošim stanicama.

Upit o izvođaču i troškovima radova te o stanju tramvajske stanice uputili smo Gradskom uredu za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, njihove odgovore objavit ćemo kada ih dobijemo.

image

Nova tramvajska stanica na Trešnjevačkom trgu nakon kiše

Bruno Gazibara/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:43