GROZNICA

Navala u popularnoj trgovini: ‘Uzela sam bolovanje, a prijateljica je pobjegla s predavanja‘

8 sati i 59 minuta, djelatnica Zare kreće prema vratima i horda poprilično pristojno ulazi u trgovinu
 Privatna arhiva/

Današnji petak - crni petak svi su šopingholičari davnih dana zabilježili u svojim kalendarima, tako ne čudi da je kolona ispred popularnog high street brenda jutros iznosila desetke metara. Kupci su se na adresi Ilica 30 počeli okupljati već u 8,30 iako je temperatura zraka bila tek simbolično iznad ništice, a Zara svoja vrata otvara tek u 9 sati.

- Nismo se planirale smrzavati, ali nismo uspjele naručiti odjeću preko aplikacije jer se sve rasprodalo u nekoliko minuta. Ja sam zato danas na bolovanju, a frendica je otišla s faksa, rekla je Valentina skrivajući se na fotografiji.

Njena prijateljica Tihana brzo se opravdava da će izostati samo s prvog predavanja i da je inače uzorna studentica. U razgovor se ubacuje i starija žena koja kaže da je ona došla s popisom koji joj je poslala kći i da se nada da će preživjeti navalu.

- Ja sam pošteno uzela slobodan dan tako da se ne moram skrivati, odlučila sam da ću kupiti te čizme pod svaku cijenu ali na popustu, dobacuje druga žena kroz smijeh.

8 sati i 59 minuta, djelatnica Zare kreće prema vratima i horda poprilično pristojno ulazi u trgovinu. Prilikom samog otvaranja u trgovinu je ušlo oko 120 ljudi, većinom žene no našao se i poneki muškarac među njima. Kupci ne prestaju ulaziti, a povremeno netko i izađe. Nakon desetak minuta izašli su i prvi kupci neraspoloženi za razgovor.

- Kupila sam jaknu, haljinu i dvije majice koje pikiram već neko vrijeme. Čudo je što taj prividni popust napravi, kroz smijeh je rekla djevojka.

Krenuo se stvarati red na garderobama, blagajnama, svi odjeli, pa čak i muški, krenuli su se puniti. Čini se da je situacija prilično mirna i da je najveći problem kako nositi svu tu odjeću do garderobe. Djelatice u razgovoru s kupcem komentiraju kako je danas Dan D i da su spremne onoliko koliko mogu bit spremne.

- Malo sam pretjerala danas, mislim da sam potrošila pola plaće, ali uzela sam na rate pa nije strašno. Nadam se da će i suprug to tako izračunati, kaže 30-godišnja Mirela. Prijateljica s kojom je došla ocijenila je da joj sve super stoji i da bi bila prava šteta propustiti priliku za uštedu.

- To vam je savršen primjer girl matha, ja nosim njene vrećice tako da nisam previše potrošila. Isto tako treba uzeti u obzir koliko je uštedjela kupovinom na popustu. Ona je dobra prijateljica pa će posuditi nešto od kupljenog, zaključila je Antonija.

Od onih koji su nam otkrili što su kupili, najveći račun iznosio je 417 eura za što je bilo potrebno pet velikih vrećica, a čini se kako je za taj iznos moguće potpuno obnoviti garderobu - dvije jake, četiri haljine, traperice, bodiji, dva sakoa i čizme nalazili su se u vrećicama. Prosječan račun iznosio je oko 70 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 07:09