POPULARAN KVART

Na top lokaciji u Zagrebu gdje je nekad bio kultni kafić niče stambena zgrada. Pogledajte moguću cijenu kvadrata

Počela je gradnja građevinske jame za buduću stambenu zgradu od pet etaža, na lokaciji koja je dugo bila prazna
 Cropix Arhiva/

Zagrebačka Trešnjevka, prema analizama s tržišta nekretnina, najpopularniji je kvart za kupnju stana u Zagrebu, odnosno u raznim anketama zadnjih godina redovno je jedna je od tri najtraženije lokacije. Zato je interesantno kada se ovdje, naročito ako je na području Stare Trešnjevke, počne graditi jedan malo veći stambeni objekt, koji nije veličine tzv. urbane vile.

image
Cropix Arhiva/

U srcu Stare Trešnjevke stajala je jedna dugačka parcela na kojoj se godinama ništa nije događalo iako je već bila ispražnjena. Na jednom njenom dijelu, na uglu Nove Ceste i Rihtmanove bio je legendarni kafić ‘No sikiriki‘, koji je već lagano otišao u zaborav, ali se još uvijek na lokaciji vidi mural zvijezda rocka na nekadašnjoj terasi. Vlasnik kafića je bio rap-glazbenik Edo Maajka, Edin Osmić, a kafić je zatvoren prije nekoliko godina kada se već pričalo da će se tu uskoro nešto graditi. Na drugoj strani te parcele stajale su potleušice, od kojih je jedna "slučajno" bagerom srušena kada stanovnik nije bilo kući, 2021. godine.

I onda se dugo ništa nije događalo. Osim što je lokacija bila ispražnjena, i znalo da je u vlasništvu tvrtke GIK GRUPA, čiji je direktor Ilija Krajinović. Na jednom malom dijelu parcele bila je ograda pa je moguće da su se rješavali neki imovinsko pravni poslovi.

image
Cropix Arhiva/

Uglavnom, sada je na toj atraktivnoj lokaciji, počela gradnja građevinske jame za buduću stambenu zgradu od pet etaža. Vjerojatno najboljoj na Trešnjevki jer se nalazi doslovno pored Osnovne škole Kralja Tomislava, što je uvijek prednost, a budući stanovi imat će i pogled na školu koja nije visoka gradnja i njeno zelenilo. Uz to, bit će minutu, dvije hoda od Trešnjevačkog placa.

image

Vidi se ostatak murala terase nekadašnjeg kafića No sikiriki

Cropix Arhiva/

Kako saznajemo gradnja samog objekta trebala bi početi tijekom ljeta. Na stranicama Gik grupe još nema informacija o projektu, osim da je uskoro u planu stambeni projekt u Rihtmanovoj ulici. Na lokaciji se vidi slika projekta, stambene zgrade svjetla pročelja koja će imati oko pet etaža plus prizemlje i sigurno podzemne garaže. Izgleda da su balkoni i boravci okrenuti na južnu stranu, te da zgrada neće biti spojena na susjednu.

Cijene nekretnina za novu novogradnju na Trešnjevki su već na 4000 eura kvadrat.

Iako još nije formirana cijena kvadrata za očekivat je, zbog lokacije i situacije na tržištu, da bi u budućoj zgradi u Rihtmanovoj mogli biti 5000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. lipanj 2024 10:01