PREDSTAVIO CILJEVE

Kandidaturom za gradonačelnika Zagreba Ljubomir Majdandžić radi otklon od Beljaka

Njegova odluka je, kaže, usuglašena s članovima HSS-a iz svih 17 gradskih četvrti grada Zagreba, koji ga podržavaju
Ljubomir Majdandžić
 Bruno Konjevic/CROPIX

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Zagreba Ljubomir Majdandžić u ponedjeljak je na konferenciji za novinare u svom stožeru predstavio kandidaturu sa sloganom "Gradonačelnik 2.0", kojom, kako je poručio, radi jasan otklon od predsjednika HSS-a Kreše Beljaka.

Majdandžić je rekao da kao dugogodišnji član HSS-s, član predsjedništva stranke i voditelj Stručnoga vijeća HSS-a izlazi na izbore u Zagrebu kao nezavisni kandidat, nezadovoljan politikom Kreše Beljaka.

Istaknuo je da je odluka o njegovoj kandidaturi usuglašena s članovima HSS-a iz svih 17 gradskih četvrti grada Zagreba, koji ga podržavaju.

"Odlukom o kandidaturi radi se jasan i nedvojben otklon od politike koju zastupa Krešo Beljak u HSS-u i izražava nezadovoljstvo njegovom neodlučnošću vezanom za lokalne izbore u Gradu Zagrebu", poručio je Majdandžić.

Predstavio je i svojih osam strateških ciljeva koje kao gradonačelnik Zagreba namjerava ostvariti.

Komunalne naknade plaćati prema stvarno nastaloj potrošnji te riješiti gospodarenje otpadom - prva su mu dva strateška cilja.

Strateški ciljevi Majdandžića su i riješiti promet - elektromobilnost, partnerstvo Grada Zagreba i Fonda za obnovu, omogućiti širokopojasni pristup internetu velikih brzina, solarni grad i ušteda energije.

Također, tu su i administrativna i financijska decentralizacija po gradskim četvrtima te osnivanje Gradskog ureda za potporu poduzetnicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 19:10