ŠEF HSS-a BIJESAN

Beljak se oštro obrušio na Čačića, doznajemo zbog čega ga je razljutio: ‘Kralj žetona htio nas je prevariti‘

Zvao me za predizbornu koaliciju, a istovremeno se dogovarao s nekim drugim, kaže Beljak
Krešimir Beljak i Radimir Čačić
 Niksa Stipanicev/Cropix

Predsjednik HSS-a, Krešo Beljak, oštro se na N1 televiziji obrušio na varaždinskog župana Radimira Čačića. U žučnom ga je monologu nazvao "kraljem žetona".

"Govorimo o žetončićima, svakakvih ima, ali imamo kralja žetona, to je Radimir Čačić", rekao je Beljak. I nastavio u istom tonu, pa predsjednika Reformista, koji ide u borbu za novi mandata župana, nazvao "najpodmuklijim trgovcem na političkoj sceni".

Elaborirao je:

"On neće izaći iz vladajuće većine jer ima koristi od toga. Čačić je političar koji je na odlasku i ne može biti u opoziciji. Ja si mogu priuštiti da mislim da Hrvatska može drugačije. Radimir Čačić ne želi drugačiju Hrvatsku i on je dio vladajuće većine i to će ostati". U seciranju Čačića sebe je usporedio s predsjednikom Milanovićem. Njih su dvojica, rekao je, za razliku od Čačića, "nepotkupljivi".

Jutarnji saznaje čime je to Čačić tako naljutio Krešu Beljaka, koji nakon 12 godina na čelu Samobora ne ide po novi mandat.

"Nema posebnog razloga, to je činjenično stanje. Samo se pogleda s kim je bio u koalicijama i koga je podržavao na različitim razinama. Moja je karijera jasna i bistra. U politici sam 15 godina, uvijek s istim partnerima, na svim razinama. Nikad nije bilo šaranja. Radimir Čačić osobno me nazvao bismo li išli u koaliciju za predstojeće lokalne izbore, rekao sam da, što se mene osobno tiče, problema nema, ali neka se dogovori s lokalnim organizacijama koje odlučuju. Istovremeno je, međutim, dogovarao i s nekim drugim. Da smo bili neoprezni, prevario bi nas. U politici je to dopušteno, ali ja mu to ne mogu prešutjeti", rekao je Beljak.

Župan Čačić nije bio rječit kao obično.

"Da komentiram Beljaka? Kaj god. Sve je listopadno. Koliko sam se ja neobičnih likova nagledao u svom životu. Došli su i otišli, nitko i ne zna da su bili", zaključio je temu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:21