ODLAZAK PROČELNIKA

Ivica Lovrić danas je odradio zadnji dan na poslu: ‘Tomašević će dobiti jednog normalnog suradnika‘

- Tomašević će dobiti normalnog suradnika, zaposlenika gradske uprave kojemu je stalo do ovog grada i naših sugrađana, rekao je Lovrić
Ivica Lovrić i Jelena Pavičić-Vukičević
 Tomislav Kristo/Cropix

Ivica Lovrić danas je odradio posljednji dan kao pročelnik za odgoj i obrazovanje. Sutra je praznik, a u petak kada Jelena Pavičić Vukičević bude izvršila primopredaju, Tomaševiću bi trebao odrediti novu osobu koja će obavljati dužnost tog pročelnika. Lovrić ostaje zaposlenik gradske uprave.

- Mislim da je to etički i demokraciji prikladan čin – rekao nam je Lovrić o svojoj odluci.

- Bio sam u političkoj utakmici zajedno s gospođom Pavičić Vukičević i po tome sam u drugačijoj poziciji od ostalih pročelnika. Oni možda pripadaju i drugim strankama, to ne znam, ali ja sam se natjecao – kaže Lovrić.

image
Ivica Lovrić, Jelena Pavičić Vukičević nakon objave izbornih rezultata
CROPIX

- Ostavljamo jedan sjajno uređeni odgojno-obrazovni sustav koji, naravno treba voditi i dalje ga unapređivati. Ostalo je puno projekata u tijeku o čemu ću obavijestiti gradonačelnika – kazao nam je Lovrić koji je na funkciji pročelnika od 2009. godine, a sadašnji mandat mu je trebao isteći za nekoliko mjeseci.

- Kada sam došao, imali smo 7500 učenika u produženom boravku, sada ih je 14 tisuća. U predškolskom uzrastu imamo 300 stručnjaka za rad s djecom s poteškoćama, 700 asistenata za djecu je u zagrebačkim školama – spomenuo je Lovrić o tome što između ostalog ostavlja novom gradonačelniku. Tome se mogu pribrojiti 34 nova dječja vrtića, 30-ak škola, isto toliko sportskih dvorana i drugih objekata.

Kada započne nova školska godina većina učenika će se vratiti u svoje škole iz kojih su morali otići nakon potresa.

- Novi gradonačelnik će dobiti plan obnove svih preostalih 13 objekata s datumima završetka radova. Odmak od planiranih rokova može biti za 15 dana – rekao nam je Lovrić koji je morao organizirati obnovu 175 školskih zgrada oštećenih u potresu.

Posljednji će se u svoju školu vratiti učenici OŠ Silvije Hercigonje, krajem 2022.

- Do rujna prošle godine bile su obnovljene 162 zgrade – kazao je Lovrić dodajući da ne očekuje da bi promjena vlasti mogla uzrokovati neka kašnjenja u obnovi preostalih zgrada.

- Tomašević će dobiti normalnog suradnika, zaposlenika gradske uprave kojemu je stalo do ovog grada i naših sugrađana – kazao nam je Lovrić o tome što Tomašević može očekivati od njega, jednog od najpoznatijih gradskih pročelnika. Lovrić ostaje u politici, smatra da je stranka Rada i solidarnosti postigla dobar rezultat, imaju, između ostalog pet vijećnika u Skupštini te ostaje i dalje u političkoj utakmici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:48