TANJA DALIĆ

Bivša pomoćnica ministra rada i socijalne skrbi imenovana za v.d. pročelnicu za školstvo

Njezin zadatak je hitno preuzeti sve poslove koji su vezani za rješavanje svega potrebnoga za obnovu škola i nastavnih institucija
Tanja Dalić
 Srdjan Vrancic/CROPIX

Nakon ostavke Ivice Lovrića, pročelnika Ureda za školstvo Grada Zagreba, za v.d. pročelnicu imenovana je Tanja Dalić koja je dosad bila savjetnica.

Doznajemo da je njezin mandat, odnosno zadatak, hitno preuzeti sve poslove koji su vezani za rješavanje svega potrebnoga za obnovu škola i nastavnih institucija u Zagrebu kojima je nakon potresa potrebna obnova iz Fonda solidarnosti.

Tanja Dalić bila je pomoćnica ministra rada i socijalne skrbi, Miranda Mrsića u SDP-ovoj Vladi Zorana Milanovića, i ima upravljačko iskustvo koje će joj biti potrebno na ovoj dužnosti.

Rođena je 1960. godine, a na web stranicama SDP-a stoji njezina biografija u kojoj se kaže da je od 1984. godine, kad je diplomirala, do danas, radila unutar devet poslovnih okruženja (koji su činile tvrtke privatnog i državno-javnog vlasništva), obnašajući dužnosti ukupno deset različitih zanimanja, s pozicije rukovodećeg mjesta šest te s pozicije stručnih savjetničkih pozicija četiri dužnosti. Područje rada i rukovođenja vezani su uz problematiku tržišta rada i zapošljavanja, organizaciju i mapiranje poslovnih procesa, strateški razvoj i potporu poslovnim promjenama, konzalting, ljudske potencijale, obrazovanje i edukaciju, politike mladih, odnose s javnošću i novinarstvo.

Na dužnost v.d. pročelnice za školstvo dolazi s mjesta posebne savjetnice gradonačelnika za društvene djelatnosti. Dužnost v.d. pročelnice obnašat će sljedećih šest mjeseci, a u međuvremenu će se raspisati natječaj za tu dužnost. Na idućoj sjednici Skupštine Grada Zagreba treba se usvojiti preustroj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 03:47