PRIJAVIO IH SUSJED

Grad im odobrio boks za smeće vrijedan 4.300 eura, a sad bi im ga rušili?! ‘Odmah mi je skočio tlak!‘

Komunalci su ih pozvali da dostave dokumentaciju zbog uklanjanja, a stanari u ulici Divka Budaka slučajno su doznali i zašto

Boks za otpad u ulici Divka Budaka stanari su platili 32 tisuće kuna

 /Snimio čitatelj

Lani su, još u svibnju podnijeli zahtjev za boks za smeće. Već u rujnu dobili su dozvolu od Čistoće da ga postave. Nakon sedam mjeseci i uloženih 32 tisuće kune stanari zgrade u ulici Divka Budaka tako su ispunili sve što se od njih tražilo i počeli koristiti svoje kontejnere za smeće pod ključem i riješili svoj problem s otpadom.

Barem se tako činilo. Jer 9. siječnja primili su poziv koji ih je šokirao.

U njemu ih se poziva da dostave dokumentaciju Gradu zbog - uklanjanja tog istog boksa.

- Nakon što smo u 5. mjesecu poslali zahtjev, početkom 9. mjeseca smo dobili pozitivan odgovor i rješenje Čistoće s prijedlogom mjesta. Počeli smo prikupljati ponude za izvođača i nakon puno prepreka pristupili izradi boksa, potvrdila nam je predstavnica stanara Dubravka Hren.

Nakon što je stigao poziv za uklanjanje, upravitelj zgrade je poslao svu potrebnu dokumentaciju za koju nam kaže kako su ju mogli i sami provjeriti, pošto su ju već imali.

- Kasnije su nas nazvali i rekli da se ipak ne radi o rušenju, nego samo utvrđivanju činjeničnog stanja, ispričala nam je gospođa Hren.

Iako u dostavljenom pozivu za uklanjanje nigdje bilo navedeno da je podnesen zbog žalbe građana, Dubravka Hren rekla nam je kako je saznala da se žalio suvlasnik garaže nakon što ga je jedan od susjeda vidio kako s komunalnim redarom snima boks.

Njene navode potvrdili su i u odgovoru koji je HRT: Radio Sljeme zaprimio iz Grada Zagreba.

- Obavještavamo Vas da je Komunalno redarstvo zaprimilo prijavu građana vezano za način postavljanja boksa na navedenoj lokaciji te je, sukladno prijavi, komunalni redar podneskom zatražio potrebnu dokumentaciju kako bi se utvrdilo je li boks postavljen u skladu s rješenjem, naveli su.

Dubravka Hren rekla nam je i da joj je komunalni redar odmah tijekom prijave mogao pozvoniti da mu pokaže svu potrebnu dokumentaciju i ne bi došlo do ovakvih komplikacija.

- Iskreno, preplašili su me i tlak mi je skočio kada sam odjednom dobila poziv za uklanjanje boksa, iako smo od njih prethodno dobili pozitivan odgovor za njegovo postavljanje, ispričala nam je.

Također, požalila se i da Grad ne odgovara na upite predstavnika suvlasnika zgrade, čak ni na požurnice.

- U mom kvartu samo sam ja dobila pozitivan odgovor za postavljanje boksa i jedino ja sad imam problema, dok i drugi žele postaviti bokseve, ali mjesecima ne dobivaju nikakav odgovor. Uz to, nitko ne želi plaćati globu za kontejner koji nije pod ključem, zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 02:44