Davor Štern i neurokirurg Paladino grade centar za liječenje karcinoma

ZAGREB - Poduzetnik Davor Štern i neourokirurg u Kliničkom centru Rebro Josip Paladino udružili su snage kako bi u  Stenjevcu sagradili centar za liječenje karcinoma. Zajednička tvrtka Selectum Konzalting jučer je na sjednici zagrebačkog Poglavarstva kupila 5000 četvornih metara na križanju Samoborske i Ulice Hrvatskih branitelja za osam milijuna kuna.



Selectum Konzalting jedini se javio na natječaj Poglavarstva objavljenog 12. prosinca prošle godine u Vjesniku i na oglasnoj ploči gradskih ureda. Spomenuta tvrtka ponudila je 300.000 kuna više od početne cijene. Štern, kojeg je jedan tjednik prije dvije godine uvrstio među 35 najbogatijih Hrvata, kaže da se u početku misli napraviti tek jedan objekt.



- Ideja je da se napravi centar za liječenje karcinoma. U prvoj fazi iskoristilo bi se samo tisuću kvadrata zemljišta na kojem bi napravili objekt na dva kata s ukupno 500 četvornih metara prostora. Kasnije bi se radio i dom umirovljenika - objasnio je Štern.



No bivši direktor Ine, koji se danas osim naftnim biznisom bavi građevinom i financijama, priznaje kako je zajednički projekt ipak malo zapeo zbog aktualne krize. Još kritičniji jučer je bio i poznati neokirurg Paladino koji kaže da su odustali od projekta.



- Bojim se da centar zbog okruženja neće biti realiziran - rekao je Paladino koji nije znao reći zašto je jučer sa Šternom kupio od Grada Zagreba parcelu vrijednu osam milijuna kuna.



Ante Milković
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 00:48