DOBRE VIJESTI

CIJENE PARKINGA U GARAŽAMA U ZAGREBU SMANJUJU SE I DO 50 POSTO Bandić ispunio obećanje iz kampanje

Zastupnici su prihvatili prijedlog pravilnika o parkirališnim zonama, uvjetima i cijenama parkiranja kako bi se povećala njihova popunjenost i rasteretila javna ulična parkirališta.
 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine danas su jednoglasno prihvatili izmjenu Odluke o utvrđivanju naknade za zbrinjavanje otpada i o određivanju granica područja za umanjenu vrijednost nekretnine, a većinom glasova prihvatili su i Prijedlog pravilnika o parkirališnim zonama, uvjetima i cijenama parkiranja kojim se smanjuju cijene parkiranja u javnim garažama ovisno o vrsti karte od 25 do 50 posto.

Izmjenom Pravilnika omogućeno je Gradu Zagrebu da odlukom odredi koeficijent umanjenja tržišne vrijednosti do 0,3, u odnosu na ranije određeni koeficijent od 0,15, te da odredi duži rok isplate razlike između tržišne vrijednosti nekretnine i umanjene vrijednosti nekretnine, obrazložio je pročelnik Gradskog ureda za energetiku, okoliš i održivi razvoj Marijan Maras.

Odlukom se uređuje visina naknade koju vlasnik građevine za zbrinjavanje otpada ili nositelj drugih stvarnih prava na toj građevini plaća Gradu Zagrebu, na način da propisuje visinu te naknade koja se sa 25 kuna povećava na 65 kuna po toni otpada, prema količini zbrinutog otpada u prethodnom mjesecu.

S obzirom na protek vremena, ukazala se potreba novog utvrđenja iznosa naknade koju plaća vlasnik građevine za zbrinjavanje otpada ili nositelj drugih stvarnih prava na toj građevini, a s obzirom na izmjene Pravilnika otvara se mogućnost uređenja daljnje isplate naknade za umanjenu tržišnu vrijednost vlasnicima nekretnina koje se nalaze unutar granice područja utjecaja građevine za zbrinjavanje otpada Prudinec-Jakuševec, kazao je Maras.

U raspravi je u ime Kluba SDP-a Davor Bernardić istaknuo je kako je to prigoda da se problem Jakuševca sustavno riješi kako se ne bi ponovila situacija da građani Zagreba budu taoci kod blokade odlagališta. Ovom odlukom kupuje se mir, no potrebno je donijeti plan gospodarenja otpadom i osnovati centar za gospodarenjem otpadom.

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine prihvatili su većinom glasova Prijedlog pravilnika o parkirališnim zonama, uvjetima i cijenama parkiranja kojim se smanjuju cijene parkiranja u javnim garažama ovisno o vrsti karte od 25 do 50 posto , kako bi se povećala njihova popunjenost i rasteretila javna ulična parkirališta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 21:29