PALIN VS OBAMA 2012.

‘Grizzly mama’ kreće u utrku za Bijelu kuću

Poznata republikanka ovog će petka održati govor na stranačkoj večeri u Iowi, što analitičari smatraju najkonkretnijim dokazom moguće kandidature
 AFP

WASILLA - ‘Aaaaaaa…’, topili su se sudionici skupa “Winning America back” u Missouriju, kad je Sarah Palin usred govora stala pred okupljenima glumiti osjećajnu majku.

Dirljive scene

Nakon što je izgovorila nekoliko standardnih objeda protiv Obame, “grizzly mama” nježno je prigrlila 2-godišnjeg sina Triga (koji ima Downov sindrom)... Tako zvuče i izgledaju ‘dirljive’ scene s turneje kontroverzne političarke, koju je u stopu pratio novinar Vanity Fair-a Michael Joseph Gross i ovjekovječio je u tekstu ‘Sarah Palin: Krik i bijes’.

Postovi na Twitteru

Ovog petka Palin će održati govor i na gala večeri stranke u Des Moinesu u Iowi, što analitičari smatraju najjasnijim znakom dosad da će se Palinova kandidirati na izborima 2012. (Iowa je država u kojoj inače započinje stranačka izborna utakmica). Palin je, naime, neobično popularna među aktivistima populističkog pokreta ‘Tea party’ (podržava je njih 60 posto),a još je popularnija među konzervativnim republikancima (čak 71 posto smatra je favoritom).

Bez obzira hoće li se njena kandidatura obistiniti, Palin je majstorica privlačenja pažnje. Nakon što je, nakon propalih izbora, podnijela ostavku na mjesto guvernerke Aljaske, ozbiljno se bacila u vlastitu showbiz priču gomilanja kapitala i podrške za republikansku predsjedničku nominaciju 2012., koju je neizravno potvrdila prvi put u veljači 2010., rekavši da neće zatvoriti vrata mogućnosti da se dogodi.

U studenome je izdala biografiju “Going Rogue: An American Life”, postala politički komentator za FoxTV, a trenutno je jedina političarka čiji se postovi na Twitteru na televiziji redovito pojavljuju kao vijesti.

Podržala 50 kandidata

Priprema i novu knjigu i TV show “Sarah Palin’s Alaska”, a njezin raspored držanja govora pred velikim auditorijima diljem SAD-a toliko je nagomilan da ponekad u jednom danu odlazi na četiri lokacije u tri različite države. U utrci za Kongres ove godine podržala je 50 kandidata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 19:55